DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman – Hasankeyf Karayolunda Göz Kamaştıran Doğa

Batman – Hasankeyf Karayolunda Göz Kamaştıran Doğa
14.05.2019
804
A+
A-

İlkbahar’ın gelişiyle birlikte gelincik tarlaları boydan boya kırmızıya büründü. Güzelliğiyle göz kamaştıran gelincikler, doğa yürüyüşçülerine huzur veriyor.

Mezopotamya’nın zengin florası ilkbaharın gelişiyle birlikte tüm doğal güzelliğini sergiliyor. Bin bir çiçek türü yanı sıra kırmızısıyla göz kamaştıran gelincikler, tarlalara renk verdi. Batman-Mardin karayolunun Hasankeyf yol güzergahı, gelinciklerin görsel şovuna ev sahipliği yapıyor.

1 - Batman - Hasankeyf Karayolunda Göz Kamaştıran Doğa

Hasankeyf’in dışında Batman’ın Çevrimova (Keverzo) köyündeki mercimek ve fıstık bahçeleri ile petrol kuyularının bulunduğu alan da benzer bir görüntüyle karşılaşmak mümkün.

Ortaya çıkan doğal güzelliği ölümsüzleştirmek isteyen yolcular, mola verip bol bol fotoğraf çekiyor. Bunlardan biri olan Ömer Soysal’a göre, gelincikler Mezopotamya’nın en güzel çiçeği.

NG - Batman - Hasankeyf Karayolunda Göz Kamaştıran Doğa

Bu güzelliklerin Hasakeyf’le birlikte yok olacağının endişesini yaşayan Soysal, “Hasankeyf’in doğası bundan çok daha güzel olduğunu biliyoruz. Bu güzellik sadece yol üstünde olanlardır. İşte bu güzelliklerin yok olmaması için Hasankeyf’in su altında kalmamasını istiyoruz” diye konuştu.

MA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.