DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’a Yönelik İftiralarda Bulunmuştu: Suç Duyurusunda Bulunuldu!

Batman’a Yönelik İftiralarda Bulunmuştu: Suç Duyurusunda Bulunuldu!
31.08.2020
2.759
A+
A-

Köşe yazısında Batmanlı kızlara yönelik ağır hakaret, iftira ve mesnetsiz iddialara yer veren Cumhuriyet gazetesi sözde yazarlarından Işıl Özgentürk’e tepkiler sürüyor.

Batman Barosu, “Halkın bir kesimini, bölge farklılığına dayanarak basın yolu ile alenen aşağılama” suçlamasıyla Cumhuriyet gazetesi sözde yazarlarından Işıl Özgentürk ve gazetenin genel yayın yönetmeni Aykut Küçükkaya hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Batman Barosu adına Avukat Nuri Mehmetoğlu tarafından Batman Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Işıl Özgentürk tarafından “Porno Çukurunda Debeleniyoruz” başlıklı bir yazı yazıldığı ve yazıda Batmanlıların aşağılanıp, halka hakaret edildiği belirtildi.

Yazının herhangi bir sosyal, toplumsal, antropolojik veya başka bir bilimsel inceleme veya araştırmaya dayanmadığı gibi somut bir bilgiye de dayanmadığı aktarılan dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

“Yazıda anlatılanların Batman’da geçtiği ve Batmanlılar tarafından uygulandığı iddia edilerek, bölge ve bölge halkı aşağılanmış ve hakaret edilmiştir. Yazı içeriği incelendiğinde yazıda ‘halkın bir kesimini, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılandığı’ açıktır. Ayrıca yazıda; onur, şeref ve saygınlığını rencide eder nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat edilmekle, (Batman) bölge halkının tamamına hakarette bulunulmuştur. Somut olaydaki söylemler, hakaret suçu kapsamına girmektedir. Hakaretin mağduru Batman’da yaşayan veya Batmanlı olan tüm kişilerdir. Bu bağlamda; kendi adımıza, Batman Barosu adına, Batman’da yaşayanlar adına ve Batmanlılar adına şikâyetçiyiz. Bu nedenlerle, şikayetçi olunanalar hakkında soruşturma başlatılması ve neticede cezalandırılmaları yönünde kamu davası açılması talebi ihtiyacı hasıl olmuştur.”(

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.