DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Öldürülen 3 Kadın İçin 3 Fidan

Batman’da Öldürülen 3 Kadın İçin 3 Fidan
23.11.2019
1.042
A+
A-

Batman Belediyesi, Kadın Cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla Atatürk Parkı’nda fidan dikimi gerçekleştirdi.

‘Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, 2019 yılı kasım ayına kadar ülke genelinde 358 kadının, erkek şiddeti ile hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

Batman’da kadın cinayetleri sonucunda yaşamını yitiren 3 kadın için 3 fidan dikim etkinliğine; Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın, Belediye Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışanları, HDP Kadın Meclisi, belediye meclis üyeleri katıldı.

Kadın cinayetleri sonucu öldürülen 3 kadın için 3 fidan diktiklerini belirten Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz: “2019 yılında Batman’da da 3 kadın, erkek şiddetiyle öldürüldü. Artık bu topraklara kadınların cansız bedenlerinin düşmesini istemiyoruz. Biz, kadınlar olarak, şiddete karşı yaşamı her platformda savunuyoruz ve savunmaya da devam edeceğiz” dedi.

Batman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik kadınların elbirliği içerisinde fidanların dikimi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.