DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Sosyal Medya Dolandırıcısı Yakalandı

Batman’da Sosyal Medya Dolandırıcısı Yakalandı
03.03.2022
1.226
A+
A-

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların sosyal medya hesaplarını ele geçiren ve yakınlarından para isteyen bir dolandırıcı operasyonla yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, Batman Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde başlatılan 8 farklı soruşturma kapsamında, Batman’da birçok vatandaşın aynı yöntemlerle mağdur edildiğinin öğrenildiği belirtildi.

Başlatılan kapsamlı çalışmada, mağdurların whatsapp hesaplarını ele geçiren ve yakınlarından para temin etmek suretiyle dolandırıcılık yapan bir şahsın şahıs tespit edildiği ifade edilen açıklamada, şahsın Diyarbakır Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Diyarbakır’da ikametinde yakalandığı kaydedildi.

İkamette yapılan aramada; çok sayıda telefon, harddisk, flash bellek gibi dijital materyal, kimlik ve GSM bilgisinin yazılı olduğu defter ve not kağıtları, başkalarına ait kimlik, banka ve SİM kartları ve sahte kimliklerin olduğu tespit edildiği bildirildi.

Yapılan ön incelemede, şahsın dijital materyallerinde ve not defterlerinde yüzlerce kimlik ve GSM bilgisinin bulunduğu görüldüğü belirtilen açıklamada, aynı gün Batman Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen şahsın mahkemece tutuklandığı ifade edildi.

Şüphelinin mağdur ettiği şahısların ve bağlantılı diğer şüphelilerin tespitine ilişkin ise incelemelerin devam ettiği kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.