DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Ücretsiz Kürtçe Kursu

Batman’da Ücretsiz Kürtçe Kursu
04.03.2020
2.617
A+
A-

Batman Belediyesi, kültür ve sanat alanında halka sunduğu ücretsiz kurslarda bir yenisini daha ekledi.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kürtçe Dil Kursu eğitimi verebilecek düzeye gelmek isteyenler için 3 ay sürecek Kürtçe Dili Öğretmeni Yetiştirme Kursu açtı.

‘Yaşam Kürtçe ile Güzel’ sloganıyla hayata geçirilecek olan Kürtçe Dili Öğretmeni Yetiştirme Kursundan faydalanmak isteyenlerin, 3 – 12 Mart 2020 tarihleri arasında Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezine, kimlik fotokopileriyle başvurabilecekleri açıklandı.

15 Mart 2020 tarihinde başlayıp 15 Haziran 2020 tarihinde bitecek olan ve 3 ay sürecek kursun amacının Kürtçe eğitim verebilecek eğitmenler yetiştirmek olduğu belirtildi. Kürtçe konuşma ve yazı dilini iyi bilen başvurucuların kabul edileceği kursa katılacaklar 3 aylık sürenin bitiminde Kürtçe ders verebilecekleri düzeye gelecek.

Hafta içi ve hafta sonu grupların oluşturulacağı kurslar, Kürt Dili ve Edebiyatı alanında deneyimli hocaların eşliğinde gerçekleştirilecek. Altışar saati kapsayacak hafta içi ve hafta sonu kurslarında dil, (gramer, imla) edebiyat (klasik, modern ve halk edebiyatı), tarih ve pedagoji gibi derslere yer verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.