DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’dan Tepki: Ecevit hükümetine döndü

Batman’dan Tepki: Ecevit hükümetine döndü
02.07.2021
1.243
A+
A-

​Bugün itibariyle elektrik ve doğalgaza gelen zamlara tepki gösteren Batmanlılar, salgın nedeniyle iş yapamadıklarını bunun üzerine de gelen zamların adil olmadığını söylediler.

1 Temmuz’dan itibaren elektriğe yüzde 15, konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 12, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 20 zam geldi.

Elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla ligi konuşan Batmanlılar, özelikle pandemi nedeniyle uzun süredir iş yapamadıklarının bunun üzerine de gelen zamların kendilerini maddi olarak çok sıkıntıya koyduğunu ve yapılan zamların geri çekilmesini istediler.

Pandemi süreci boyunca birçok sıkıntı yaşadıklarını söyleyen halk ve esnaf, devletten maddi destek beklerken yapılan zamların geri çekilmemesi durumunda mağduriyetlerinin daha da artacağını söyledi.

Zamlar karşısında ardık geçinemediklerini faturalara çalıştıklarını ifade eden vatandaşlar, yetkililere seslenerek zamların geri çekilmesi çağrısında bulundular.

“Zamlarla Ecevit hükümetine doğru gidiyoruz”

“Hükümet elektrik ve doğalgaza yapılan bu zamları geri almazsa fakir, fukara perişan olacak” diyen Sabri Salman, “Elektriğe ve doğalgaza yüze 15 zam yapıldığını bu sabah öğrendim. Hâlbuki işçiye, emekliye, asgari ücretliye yılda yüzde 3 veya yüzde 6 yapılıyor. Hükümet bu zamları neye gör veriyor. Klima kullanmak vatandaş için bir lüks olma halini aldığı gibi neredeyse az elektrik tüketen vantilatörlerimizi bile kullanamaz hale geldik. Asgari ücret alan biri aylık en az 400 lira elektrik faturası ödediği zaman geçimini nasıl sürdürecek Ankara’dakilerin bunu düşünmedikleri belli. Neredeyse Ecevit hükümetine doğru gidiyoruz. Hükümet elektrik ve doğalgaza yapılan bu zamlara bir önlem almazsa fakir fukara perman olacaktır.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.