DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’ın Ekonomisine Yönelik Toplantı Yapıldı

Batman’ın Ekonomisine Yönelik Toplantı Yapıldı
06.08.2019
366
A+
A-

Batman ekonomisinin geliştirilmesi için alınması gereken önlemler ele alındığı toplantı Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti.

Batman’ın ekonomik durumu ve potansiyeli, üretim ve istihdam konularının ele alındığı “Ekonomi Değerlendirme” toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında valilik toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; kamu kurum müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Ticaret Borsası Başkanı, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, MÜSİAD ve TÜMSİAD Batman şubelerinin temsilcileri ile OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri katıldı.

Katılımcıların önerileri arasında inşaat sektörünün canlandırılması ve mevduatta olan paranın geliştirilecek projelerle yatırıma kanalize edilmesi öne çıktı.

İnşaat sektörünün önündeki en önemli engelin, şehirdeki imar durumunun olduğu belirtilerek büyük konut projelerinin önünü açacak imar uygulamalarının yapılmasının önemine dikkat çekildi.

Toplantıda, reel sektörü geliştirmek için şehirde ortak girişim kültürünün yerleştirilmesi gerektiği katılımcılar tarafından vurgulandı.

İlin lokomotif sanayi dallarından biri olan tekstil sanayi temsilcilerinin son günlerde işçi ile işveren arasındaki uyumu sabote etmeye yönelik girişimlere dikkat çeken katılımcılar, bu tür faaliyetlerin Batman’daki tekstil sektörüne büyük zarar vereceğini belirttiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.