DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Belediyeden Uyarı

Belediyeden Uyarı
29.09.2019
779
A+
A-

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından monte edilen mazgal ve rögar kapaklarının yerinden sökülüp hurdacılara satılması konusunda uyarılarda bulundu.

Kent merkezinde faaliyet yürüten hurdacıların görüntü ve gürültü kirliliğine neden olan depolarına denetimlerini aralıksız sürdüren Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetleri de dikkate alarak rahatsızlığa neden olan kişi ve işyeri sahipleri hakkında yasal işlem başlatıyor.

Batman Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri (BASKİ) Müdürlüğümüze ait yağmur suyu ve kanalizasyon rögar kapaklarının çalınması nedeniyle araç ve yayaların açık kalan kapaklar nedeniyle mal ve can kayıplarının yaşandığını hatırlatan Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz: “Çalınan rögar ve mazgal kapakları nedeniyle her yıl birçok trafik kazası meydana gelmekte, bunun sonucunda yaralanmalar ve can kayıpları oluşmaktadır. Hurdacı esnafımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Tek geçim kaynağı hurdacılık olan dürüst esnafımızın rögar kapağı hırsızlarıyla işbirliği yapmayacaklarına inancımız tamdır. Halkın malını satmaya yeltenenlerin görülmesi halinde Belediyemizin 0 533 153 65 72 numaralı whatsapp hattına, Alo 153 numaralı telefonlarına veya 155 Polis İmdat hattına ihbarda bulunmalarını istiyoruz” ifadelerinde bulundular.

Eş Başkanlar ayrıca belediye zabıtasının yaptığı kontrollerde hurdacı esnafında mazgal veya rögar kapaklarının tespiti halinde işyerlerine cezai müeyyide uygulanarak iş yerlerinin süresiz kapatılması için işlem yapılacağını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.