DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bölgenin en büyük elma bahçesinde hasat devam ediyor

Bölgenin en büyük elma bahçesinde hasat devam ediyor
23.10.2021
11.786
A+
A-

Batman’da ağustos ayında başlayan elma hasadı devam ediyor. Bölgenin en büyüğü olduğu belirtilen elma bahçesi, köylülerin ek gelir kapısı oldu.

Batman’ın Beşiri (Qubîn) ilçesine bağlı İkiköprü (Aviskê) beldesi yakınlarında 2 bin dekar üzerinde kurulan ve 650 bin dikili ağaçtan oluşan elma bahçelerinde ağustos ayında başlayan hasat devam ediyor.

Kasım ayına kadar devam edecek elma hasadında bu yıl 2 bin ton rekolte bekleniyor. Çevre köylülere de ek gelir kapısı olan elmanın, iç ve dış piyasaya satışı yapılıyor.

Bölgenin en büyük elma bahçesinde hasat devam ediyor
Elma bahçesinden sorumlu Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Ayhan, Batman’da elmanın istihdama ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını söyledi.

Elma bahçesinin 2015 yılında kurulduğunu, ilk olarak 500 dekarlık bir alanda elma dikimine başlanıldığını anlatan Ayhan, dört ayrı elma çeşidinin bulunduğunu aktardı.

Ayhan, “Bunlar jeromine, fuji, golden ve granny çeşitlerimizdir. Daha sonra 2016 yılında 860 dekarlık ikinci bahçemizi kurduk ve 70 dekar da böğürtlen var. 2017 yılında da karşı tepedeki 300 dekarlık alanda armut, 500 dekar elma ve 50 dekar erik bahçemizi kurduk.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.