DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ceylanlar ilgi odağı oldu

Ceylanlar ilgi odağı oldu
26.12.2019
1.043
A+
A-

​Batmanlı iş adamı, fabrikasının bahçesinde beslediği ceylan ve diğer yabani hayvanlarla Batmanlılara hayvan ve doğa sevgisini bir arada yaşatıyor.

Batman Organize Sanayi Bölgesi içerisinde fabrikası bulunan iş adamı Ekrem Çetin, fabrikasının bahçesinde başta ceylan olmak üzere tavus kuşu, Van kedisi, keklik gibi hayvanları besleyerek hem kendisi hem de vatandaşlar için doğa ve hayvan sevgisini yaşama fırsatı sunuyor.

Köy hayatını, doğayı, hayvanları sevdiğini belirten Çetin, sıkıcı şehir hayatı ve yoğun iş stresini bu yolla gidermeye çalıştığını vurguladı.

Fabrikasında böyle bir bahçe hayaline uzun zaman sonra kavuştuğunu belirten Ekrem Çetin, “Bu fabrikayı yaparken çeşitli hayvanlardan oluşan bir hobi bahçesi oluşturmaya yönelik bir hayalim vardı. Çünkü köy hayatını, doğayı, yeşilliği ve hayvanları seven bir insanım. Batman’da insanların ailece çok rahat gidip piknik yapabilecekleri alanlar olmadığı için en azından dostlarım, akrabalarım ve arkadaşlarım da istifade etsinler diye böyle güzel bir alan oluşturdum. Şu anda bahçemde iki adet yabani ceylan, tavus kuşları, keklikler, kediler var. Onlarla ilgileniyorum.” diye konuştu.

“Eksik yanları dolduruyorlar”

Hayvanlarla iç içe yaşamları konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Çetin, “Özellikle işten arta kalan zamanımı hayvanlarla geçirerek hem stresimi atıyorum hem de rahatladığımı hissediyorum. İnsanların hayvanlarla az da olsa iç içe yaşamalarını öneririm. Çünkü hayvan sevgisi hakikaten insanların eksik yanlarını doldurabilecek bir sevgidir. Kesinlikle ben buna inanıyorum. Hayvanlarla iç içe yaşamak hem çocukları açısından hem de kendileri açısından iyi bir şeydir diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“İnsanlara ilgi çekici geliyor”

Özellikle beslediği ceylanların ilgi odağı haline geldiğini vurgulayan Çetin, “Mesai saati bittikten sonra çarşıda zaman geçireceğime bahçemde hayvanlarımla, ağaçlarımla bu zamanı geçirerek stresimi atıyorum. Batman’da pek fazla ceylan besleyen kimse olmadığı için buralardan geçen insanlar araçlarını durdurup resim çekiyorlar. Bu bizim dikkatimizi çekiyor. İnsanlara ilgi çekici geliyor. Bazıları da araçlarından inip ceylanları seyrediyor. Bu da bizi mutlu ediyor. İnşallah hedefim burada olmayan değişik hayvanları bulup buraya getirmektir.” dedi.

“Yabani hayvan seyri çok güzel”

Daha önce televizyonlarda gördüğü yabani hayvanları komşusu sayesinde aileleriyle birlikte görme heyecanını yaşadıklarını söyleyen Ahmet Yanaç, “Komşumuz yabani hayvan getiriyor, biz de gelip bakıyoruz. Çocuklarımı da hayvanlara bakmaları için getiriyorum. Çocuklar seviniyorlar. Değişik hayvanları seyretmek çok güzeldir. Daha önce buradaki hayvanları televizyonda görüyorduk. Şimdi ise onları canlı görüyoruz. Burada kimse böyle yabani hayvan yetiştirmiyor. Bu çok güzel bir şeydir.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.