DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çiftçilere ‘kuraklık desteği’ verilmesi talebi

Çiftçilere ‘kuraklık desteği’ verilmesi talebi
05.05.2021
641
A+
A-

Kuraklık nedeniyle Batman başta olmak üzere bölgenin doğal afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini belirten Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Halil Ay, yetkililere seslenerek bu sene çiftçilere kuraklık desteğinin verilmesini istedi.

Bahar yağmurlarının yağmamasından dolayı özellikle kıraç bölgelerde ciddi kuraklık tehlikesinin yaşandığına dikkat çeken Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Ay, arpa ve buğdaydan bu sene istenilen verimi elde edemeyeceklerini söyledi.

Çoğu çiftçinin kendi imkanlarıyla ekinlerini suladığını, imkanı olmayan çiftçilerin ise arpa ve buğdaylarının yandığını vurgulayan Ay, bölgede birçok kentte bu sıkıntının yaşandığını ifade etti.

Yetkililer tarafından bölgenin doğal afet bölgesi ilan edilmesini isteyen Ay, çiftçilere mağdur edilmemeleri için de bu sene kuraklık desteğinin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Halil Ay

“Arpa ve buğdaylar yanmış vaziyette”

Nisan ayında beklenen yağışın yağmamasından dolayı kıraç bölgelerden ne arpa ne de buğdaydan verim alamayacaklarını belirten Ay, “Batman’da kuru tarımın yapıldığı yerler olan kıraç bölgelerde ciddi kuraklık tehlikesi yaşıyoruz. Şu anda birçok buğday tarlası yanmış vaziyettedir. Toprağı iyi olan arazilerimizde bir yağış yağarsa ürün idare edilebilir ama kıraç bölge dediğimiz bölgelerimizde şu anda arpa ve buğdaylar yanmış vaziyettedir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.