DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dağlar Anomone İle Süslendi

Dağlar Anomone İle Süslendi
27.04.2020
396
A+
A-

Taçlı dağ lalesi olarak bilinen ve ekilmeyen arazilerde yetişen kırmızı çiçekler, yeryüzünü adeta kırmızıya bürüdü.

Her sene olduğu gibi bu yıl da bahar aylarıyla birlikte doğa renk cümbüşüne döndü. Diyarbakır, Urfa, Mardin ve Batman gibi illerde yaklaşık iki aydır bahar mevsimi yaşanırken, Serhat bölgesine bağlı illerde güneş yeni yeni kendisini göstermeye başladı. Nisan aylarının son günlerine yaklaşırken, sıcaklığın iyice arttığı bölgelerde yeni açan çiçekler kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. Özellikle bölgenin birçok ilinde yetişen taçlı dağ lalesi olarak bilinen Anemone çiçeği yeryüzünü adeta kırmızıya bürüdü.

ANEMONE ÇİÇEĞİ

Ekilmeyen arazilerde yetişen taçlı dağ lalesi, düğün çiçeğigiller (Ranunculaceae) nemli topraklar, yarı güneşli ya da güneşli yerlerde yaşayan çok yıllık otsu bir bitki türü. Şubat-Mayıs aylarında çiçek açan bitkinin boyu 15-45 cm civarındadır. Yaprakları parçalı çiçekleri kırmızı, pembe veya mordur. Çiçeğinin orta bölgesi beyazdır ve 5-8 tane taç yaprağı vardır.

Fotoğraf: Bilal Güldem

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.