DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Demirtaş’ın Serbest Bırakılması Gerekir”

“Demirtaş’ın Serbest Bırakılması Gerekir”
09.02.2021
776
A+
A-

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, iktidarın yeni anayasa söyleminin gündem değiştirme çabasından ibaret olduğunu dile getirdi.

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, yeni anayasa tartışmaları ile ilgili olarak, “Ülkede adalete ve ekonominin düzeleceğine dair güven hızla azalırken iktidar tarafından yeni anayasa iddiaları gündeme geliyor. Şu an yasalara hatta anayasaya dahi uyulmadığı çok anormal bir dönem yaşıyoruz. Durum böyle iken yeni bir anayasa iddiası ve söyleminin ciddiye alınabilir bir tarafı olmadığı gibi iktidarın söylem ve eylemleri arasında da büyük çelişkiyi ortaya koymaktadır. Hükümet ilk olarak, anayasanın ve yüksek yargı kararlarının kendileri için bağlayıcı olduğunu ortaya koymalı. Her fırsatta uymadıkları bir anayasayı değiştirmeye neden çabalıyorlar? Hukuk devleti ve hatta kanun devleti olmaktan çıktığımız bu süreçte; ülke ekonomisi hızlı bir çöküş evresine girdi, işsizlik hat safhaya ulaştı, gelir adaletsizliği yoğun bir şekilde arttı ve çok üzülerek söylüyorum ki eve ekmek götüremediği için insanlar intihar etmeye başladı. İşine gelmediği zaman şayet bu kurallar uygulanmayacak ise buradaki amaç; ülkeye fayda sağlamaktan ziyade gündemi değiştirmek ve asıl sorunları görmezden gelmekten başka bir şey değildir.” dedi.

“ANAYASA MAHKEMESİ VE AİHM KARARLARI BAĞLAYICIDIR”

Anayasa ve AİHM kararlarının bağlayıcı olduğunu dile getiren DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Ülkenin en büyük yargı mercii olan Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bazı ihlal kararları da maalesef uygulanmıyor. Anayasamızın 153. Maddesine göre verilen kararlar son derece bağlayıcıdır ve hemen uygulanması gerekir. Yerel mahkemelerin ve idarecilerin Anayasa Mahkemesi’nin kararlarına uymama gibi bir gaflet içine düştüklerine şahit oluyoruz. Bu durum, anayasal düzenin ihlaline ve toplumun adalet duygusunun ciddi manada zedelenmesine neden oluyor. AİHM kararlarında da çok enteresan bir tablo var. İfade hürriyeti sebebiyle AİHM’in ihlal kararı aldığı ülkeler sıralamasında Türkiye başı çekiyor. Ülkemiz, Avrupa Konseyi’ne tam üyedir ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine tabiidir. Anayasamızın 90. Maddesine göre ise bu sözleşmeler kanun hükmündedir ve bağlayıcıdır. Dolayısıyla AİHM kararına göre HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması gerekir. Yasalara, anayasaya ve mahkeme kararlarına uymazsak, toplum düzenini ve ülkeye güveni sağlayamayız; özellikle başta yöneticilerimiz bu kurallara uymalı ve en büyük örnekler onlar olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.