DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Deprem Yine Van’ı Vurdu

Deprem Yine Van’ı Vurdu
23.02.2020
1.950
A+
A-

AFAD’dan yapılan son açıklamada merkez üssü İran’ın Khoy bölgesi olan depremi şiddeti 5,9 olarak açıklandı. Türkiye sınırına yakın bir bölgede gerçekleşen deprem Van’da da hissedildi. Van’ın başta Başkale ilçesine bağlı olan köyleri olmak üzere birçok köyde 100’ü aşkın ev yıkıldı.

İran’ın Türkiye’ye sınır Hoy kentinde saat 08.53’te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssüne 4.75 kilometre uzaklıkta olan deprem; Hakkari, Iğdır ve Van’da da hissedildi. Depremde Van’ın Başkale ilçesinde çok sayıda kerpiç ev yıkılırken; 9 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi de yaralandı. Tedavi altına alınan yaralılardan 9’unun durumunun ağır olduğu açıklandı.

Depreme ilişkin konuşan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “An itibarıyla köylerimizde enkaz altında kimse bulunmamaktadır” açıklamasını yaptı.

sd 2 - Deprem Yine Van'ı Vurdu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.