DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Dünyaca Ünlü Batmanlı Sanatçı Evine Geliyor!

Dünyaca Ünlü Batmanlı Sanatçı Evine Geliyor!
16.03.2018
7.035
A+
A-

Batmanlı uluslararası sanatçı Ahmet GÜNEŞTEKİN, 16 Mart’ta Batman’da doğduğu toprakların insanlarıyla buluşacak.

Batman Belediyesi tarafından sanatçının adı kültür ve sanat merkezine verildi. Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi olarak isimlendirilen kültür merkezinde Batman Belediyesi, 16 Mart Cuma günü sanatçının katılımıyla kokteyl ve söyleşi düzenleyecek. Kültür merkezindeki etkinlikte GÜNEŞTEKİN’e İsmail KÜÇÜKKAYA ve Akif BEKİ eşlik edecek. Sanatçıyla gerçekleştirilecek söyleşinim moderatörlüğünü İsmail Küçükkaya üstlenecek.

Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi’nde 16 Mart Cuma günü 19:30’da başlayacak etkinliğe tüm halkımız davetlidir.

AHMET GÜNEŞTEKİN KİMDİR ?

Ahmet GÜNEŞTEKİN 1966 yılında Batman’ın Garzan işçi kampında dünyaya gelir. İlk atölyesini 1997 yılında Beyoğlu’nda açar. Mitolojik hikâye ve dinlere ait öğeleri yorumladığı soyut işler üretmeye başlar. 2003 yılında Karanlıktan Sonraki Renkler adlı ilk büyük kişisel sergisini Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirir. Anadolu’nun mitolojik evrenini keşfettiği ve belgesel filmler çektiği 6 yıl boyunca yaptığı araştırma gezileri sanat anlayışının şekillenmesini sağlar. 2010 yılında Şişhane’de bugün atölyesinin yer aldığı ve uluslararası projelerini yönettiği Güneştekin Sanat Merkezi’ni açar. İşlerinde ayna ve metal gibi farklı materyalleri, optik yanılsamalarla ve renklerin degrade kullanımlarıyla birleştirerek resim ile heykel arasındaki sınırı belirsizleştirdiği melez (hibrit) yöntemler kullanır.

2013 yılında Venedik Bienali ile eş zamanlı Arsenale’de gerçekleştirdiği Bellek İvmesi adlı kişisel sergisi uluslararası sanat dünyasında tanınmasını sağlar. Aynı yıl Marlborough Gallery sanatçıları arasına katılır. 2017 yılı başlarında Galerie Michael Schultz ile de çalışmaya başlayan Güneştekin’in ikonik işlerinden bir seçki Rosenhang Museum’un koleksiyonuna dahil edilir. Sanatçıyı uluslararası platformlarda temsil eden galeriler arasında ayrıca Mark Peet Visser Gallery ve Artion Galleries de yer almaktadır. GÜNEŞTEKİN’in işleri son on yıldır New York, Venedik, Berlin, Miami, İstanbul, Hong Kong, Barselona, Budapeşte, Madrid, Atina ve Cenevre gibi çağdaş sanat dünyasının metropollerinde sergilenmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.