DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Eşbaşkanlar: Ranta Dayalı İmarı Kabul Etmeyeceğiz

Eşbaşkanlar: Ranta Dayalı İmarı Kabul Etmeyeceğiz
28.05.2019
939
A+
A-

Kayyum yönetiminden belediyeyi devralan Batman Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songöl Korkmaz, borçlara rağmen hizmet ürettiklerini belirterek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Batman Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, belediye toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çok sayıda gazetecinin katıldığı toplantıda, eşbaşkanlar, ilaçlama, temizlik ve belediyenin borçları konusunda bilgi verdi. Eşbaşkanlar, borçlara rağmen çalıştıklarını ve hizmet ürettiklerini dile getirdi.

Kentte aşır yağışlardan dolayı sayılarında her zamankinden fazla artış yaşanan haşerelerin sorun olduğunu vurgulayan Eşbaşkan Mehmet Demir, “Biz de gerekli önlemlerimizi alarak kentin birçok noktasında ilaçlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Bunları yaparken de özellikle Buğday Biti adı verilen ve tarıma da bir noktada faydası olan canlılara zarar vermemeye özen gösteriyoruz. İlaçlama yapalım derken ekolojik dengeye zarar vermek istemiyoruz” diye konuştu.

‘RANTA DAYALI İMARI KABUL ETMEYECEĞİZ’

Kentteki imar sorununa değinen Demir, “Korik Mahallesi şimdi imara açılmış bir bölgedir. Burada modern bir şehir yapılabilir. Ama ranta dayalı ve kibrit kutusu şeklinde bir birine yapışık binalar vb. şeklinde yapılması durumunda belediye olarak müteahhit yönelik acımasız olacağımızı şimdiden söylemek istiyoruz. O yüzden önümüzdeki günlerde Batman’ın tüm mimarları ile bir araya geleceğiz” ifadesini kullandı.

Belediyenin borçlarına ilişkin paylaşımlarda bulunan Demir, “Belediyenin borçları 304 Milyon TL’dir. Bu borçları daha önce panolara astık. Bu borcun 60 milyonu önceki dönem borcudur. Döviz faizi ile birlikte bu borç 100 milyon TL geriye kalan 204 milyonu ise kayyum dönemi borcudur” dedi.

‘KADIN KURUMLARINI AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR’

Kayyum döneminde kapatılan kadın kurumlarını yeniden açacaklarını ifade eden diğer eşbaşkan Songül Korkmaz, “Kadınspor Kopleksi kararı alarak yeniden kadınlara hizmete sunacağız. Şimdi yaz okulu kursları var. Onu önümüzdeki dönem yeniden faaliyete geçireceğiz. Diğer kadın kurumları için ise çalışmalarımız sürüyor” diye belirtti.

MA

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.