DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Esnaf Günü Siftahsız Kapatıyor

Esnaf Günü Siftahsız Kapatıyor
03.04.2022
282
A+
A-

Batman Çarşısı’ndaki esnafı ziyaret DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, esnafın günü siftahsız kapattığını belirtti.

Batman Çarşısı’nda esnafları ziyaret eden DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, birçok esnafın dükkanını kapatmak zorunda kaldığını belirterek “Batman’ımızın bel kemiğini oluşturan Çarşı mahallesi esnafını ziyaret ettik. Maalesef esnafımızın büyük bir kısmı, günü siftahsız kapattığını belirtti. İğneden ipliğe gelen zamlar ile oluşan pahalılık nedeniyle vatandaşım alım gücü hiç olmadığı kadar düşük. Bu nedenle vatandaşlarımız çok acil ihtiyacı olmayan hiçbir şey için harcama yapamıyor. Dolayısıyla esnafımız da evini geçindirecek, çocuklarına bakacak kirasını ve faturalarını ödeyecek geliri elde edemiyor. Çarşı esnafı birçok dükkanın kapandığını, durumun böyle devam etmesi halinde bu yaz aylarında bir bir kapanmaya devam edeceklerini belirtiyor. Özellikle küçük esnafımız tam anlamıyla kaderine terk edildi. Hepsi kredi ile ayakta durmaya çalışıyor. Borcu borç ile kapatan esnaflarımız bu sarmaldan nasıl kurtulacağı endişesi ile yeni güne uyanıyor. Ayrıca esnafımız hemen hemen her köşe başında açılan zincir marketler karşısında hiçbir varlık gösteremiyor. Esnafımız artık bu iktidarın geleceğimize umut olmayacağının farkında. Ama rahat olsunlar. Ehil ve liyakatli kadrolar ile hep birlikte rahat bir nefes alacağız.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.