DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Esnaf zor günler geçiriyor

Esnaf zor günler geçiriyor
08.02.2021
532
A+
A-

Yaklaşık bir yıldır süren Coronavirus salgını hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Salgın nedeniyle hayatın her alanında yaşanan kısıtlamadan etkilenenlerden biri de çeyizci esnafı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgını nedeniyle düğün, nişan gibi etkinliklerin kısıtlanması çeyiz sektörünü de etkiledi.

Özellikle hafta sonları halkın dışarı çıkamaması ve iş yerlerin kapalı olması çeyiz ve hediyelik ürün satan esnafa zor günler yaşatıyor.

Geçen yıla göre işlerinin yarı yarıya düştüğünü dile getiren çeyiz ve hediyelik eşya satıcıları, kısıtlamalardan dolayı ürün satamadıklarını ve mağdur olduklarını söylediler.

“Hafta sonu kısıtlaması işlerimizi çok düşürdü”

Salgının işlerini olumsuz etkilediğini ifade eden çeyiz ve hediyelik eşya satıcısı Sefa Çiçek, “Yaklaşık bir yıldır salgından dolayı işlerimizde yüzde 50-60 gibi bir düşüş yaşanmaktadır. Yasaklar, düğünlerin olmaması ve hafta sonları kapalı olmamızdan dolayı işlerimizde ciddi bir azalma oldu. Özellikle dolar yüksekken eşyaların da fiyatları yükseliyordu, bizde bunu artık normal görüyorduk. Ama şu anda dolar düşüyor fakat hiçbir üründe fiyat düşüşü yaşanmıyor. Yetkililerden bu durumu takip etmelerini rica ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.