DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

FLAŞ! Bedelli Askerlik İçin Erdoğan’dan Açıklama

FLAŞ! Bedelli Askerlik İçin Erdoğan’dan Açıklama
14.07.2018
535
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’nden dönüşte uçakta gazetecilere bedelli askerlik konusunda açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zannediyorum en kötü ihtimalle yeni yasama döneminde açıklamış oluruz. O zamana kadar da hazırlıklarımızı bitirmiş oluruz. Belki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkarmayı da deneyebiliriz” dedi. Erdoğan, F-35’lerin Türkiye’ye teslimi konusunda ise ABD Başkanı Trump’ın F-35 konusunda yaptırıma karşı olduğunu belirterek “F- 35’ler son taksitle birlikte toplam 900 milyon doları ödemiş olacağız. 800 milyon doları zaten ödemiştik. 100 milyon dolar daha ödenecek birkaç gün içinde” ifadesini kullandı.

En son 2014 yılında çıkan bedelli askerliğin ardından yeni bedelli askerlik için birçok vatandaşın bekleyişi sürüyor. Hükümet kanadından birçok ismin açıklama yaptığı bedelli askerlik hakkında bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. NATO Liderler Zirvesi’nden dönüşte açıklamalarda bulunan Erdoğan, bedelli askerliğin çıkacağı tarihe dair ipuçları içeren bir açıklamada bulundu. Bedelli askerlik hakkında “Zannediyorum en kötü ihtimalle yeni yasama döneminde açıklamış oluruz.” dedi… TBMM, 1 Ekim 2018 tarihinde faaliyetlerine başlayacak. Yasama yılı açılışıyla birlikte Meclis’in alacağı ilk kararlardan biri bedelli askerlik olacak. Erdoğan’ın “belki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çıkarmayı da deneyebiliriz” sözleri bedelli askerliğin 1 Ekim 2018’den önce de çıkabileceğine işaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.