DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hasankeyf-2 Köprüsü törenle hizmete açıldı

Hasankeyf-2 Köprüsü törenle hizmete açıldı
18.04.2021
1.000
A+
A-

Batman, Mardin ve Habur Sınır Kapısı arasında bağlantı sağlayan ve 1001 metrelik uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun köprülerinden biri olan Hasankeyf-2 Köprüsü, törenle hizmete açıldı.

Batman Hasankeyf ilçesinde 2014 yılında Dicle Nehri üstünde inşa edilen 14 ayaklı köprü, 1001 metrelik uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun köprülerinden biri olarak hizmete girdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans yöntemiyle bağlandığı törene katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından köprünün açılışı gerçekleştirildi.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Bakan Karaismailoğlu, Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat yolu üzerinde yer alan Hasankeyf-2 Köprüsü’nü, Güneydoğu’nun en güzel şehirlerinden biri olan Batman’a kazandırdıklarını söyledi.

Karaismailoğlu, “Yaptığımız ulaştırma yatırımlarıyla, doğu-batı, kuzey-güney demeden yurdun her köşesine medeniyet götürülmüş, halkımızın hayatına bereket katılmıştır. Bugün de bir başka eserle, Batman’da, kıymetli vatandaşlarımızın huzurundayız. Batman-Hasankeyf-Gercüş-Midyat Yolu üzerine bir altın halka gibi nakşettiğimiz Hasankeyf Köprüsü’nü hizmete açıyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.