DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hem Moral Buluyorlar Hem Meslek Öğreniyorlar

Hem Moral Buluyorlar Hem Meslek Öğreniyorlar
17.09.2018
316
A+
A-

Batman’da ikincisi açılan Yapma Çiçek Kursu’na gelen kanserli hasta kadınlar, bir yandan moral bulurken diğer taraftan meslek öğreniyorlar.

Batman’da İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve Bölge Devlet Hastanesi iş birliği ile 13 kanserli kadın hastalar için Batman Gençlik ve Kültür Evinde “İşim var gücüm var” projesi kapsamında Yapma Çiçek Kursu açıldı.

İkincisi açılan Yapma Çiçek Kursu’na gelen kanserli hasta kadınlar, bir yandan moral bulurken diğer taraftan meslek öğreniyorlar. Günlük 25 TL alan kadınlar ev bütçelerine de katkı sunuyorlar.

Yapma Çiçek Kursu’nun bütçesinin 50 bin TL olduğu belirtilirken kursun 6 ay sürdüğü ifade edildi. Kadınlar kursta, yapma çiçek, el işi, ahşap boyama, kumaş boyama, nişan tepsileri ve kadife süslemeleri yapıyorlar. Kursiyerler kendilerine tahsis edilen minibüsle evlerinden alınıp kurs bitiminde yine araçla evlerine bırakılıyorlar.

Konuyla ilgili açıklama yapan kurs hocası Hidayet Yiğitalp, “Burada ‘İşim var gücüm var’ projesi kapsamında açılan kursundayız. Bu kursta 13 öğrencim var. Öğrencilerimiz onkoloji hastalarıdır ve öğrencilerimizin branşları değişiyor. 6 aylık bir çalışmayla onlara burada lif, ahşap boyama, kumaş boyama, nişan tepsileri ve kadife süslemeleri öğretiyorum. Kursumuz çok eğlenceli geçiyor. Kursiyerlerle ev ortamında sohbet ediyoruz. Hoca, öğrenci ilişkisi değil de daha çok abla kardeş ilişkisiyle ile kursu sürdürüyoruz. Buradaki amaç, hastalıklarını unutturmak, onları topluma yeniden kazandırmak ve o psikolojilerin bozuk olduğu dönemi onlara unutturmaktır.” dedi.

Lösemi hastası olan ve yaklaşık 7 yıldır bu hastalıkla mücadele ettiğini belirten kursiyer Fatma Çelik, açılan kursta yaptıkları çalışma sayesinde moral bulduğunu kaydetti.

3 yıldır rahim kanseri olarak tedavi gören Maşallah Alphan, kursun açıldığını duyduğu gibi kursa yazıldığını, kursa gelerek hastalığını bir nebze de olsa unuttuğunu aktararak sevincini dile getirdi.

Batman Bölge Devlet Hastanesi Başhekimi Ercan Seven, hastanede takip ve tedavi altında olan 15 kanser hastası için protokol çerçevesinde yapma çiçek kursu düzenlediklerini belirtti.

Seven, “Amacımız hastalarımıza tıbbi tedavi yanında psikolojik ve sosyal açıdan destek olarak moral ve motivasyonlarını yüksek tutmaktır. Kanserli hastalarına yönelik gezi ve piknik gibi daha başka etkinliklerimizde bulunmaktadır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.