DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hükümet “Faize Karşıyız” Demişti: Kredi Faizleri 2.5 Yılın Rekorunu Kırdı

Hükümet “Faize Karşıyız” Demişti: Kredi Faizleri 2.5 Yılın Rekorunu Kırdı
08.01.2022
370
A+
A-

Hükümetin ‘düşük faiz’ politikasına rağmen ticari kredi faiz oralarındaki yükseliş sürüyor. Ortalama ticari kredi faizleri aralık aynın son haftasında yüzde 24,37 ile son 2,5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Merkez Bankasının yükselen enflasyona rağmen faiz indirimlerine gitmesi kredi faizlerindeki yükselişi durdurmadı.

Merkez Bankasının verileri, ticari kredi faizlerinin 31 Aralık haftasında da artış gösterdiğini ortaya koydu.

Verileri göre, ticari kredi faizleri 31 Aralık haftasında ortalama yüzde 24,37 ile Temmuz 2019’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Merkez’in Eylül 2021 tarihinden itibaren yaptığı faiz indiriminden bu yana ticari kredi faizlerindeki artış 3,42 puana çıktı.

İş dünyası temsilcileri, hükümetten ‘düşük faiz’ mesajları gelmesine rağmen son dönemde bankaların “mevduat ve kredi faizlerini” hızla artmasına tepki göstererek bu oranlar ile iş yapılamayacağını belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.