DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İsrail Cumhurbaşkanının Erdoğan ile Görüşmesi Batman’da protesto edildi

İsrail Cumhurbaşkanının Erdoğan ile Görüşmesi Batman’da protesto edildi
10.03.2022
1.112
A+
A-

Siyonist işgal rejiminin sözde cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere resmi davetli olarak kabul edilmesi Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı tarafından protesto edildi.

Saadet Partisi adına Atatürk Parkı önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Lokman Özkan, siyonist işgal rejiminin sözde cumhurbaşkanı Yitzak Hertzog’un Türkiye’ye davet edilişini şiddetle kınadıklarını söyledi.

Anormalliklerin normalleşme olarak takdim edilmesini reddettiklerini belirten Özkan, “Kudüs’e, Gazze’ye bombalar yağdıran, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı kirli postallarıyla çiğneyen, çoluk-çocuk, kadın, yaşlı demeden mazlumları katledenlerin ülkemizde yeri yoktur ve olmayacaktır. Bizler, Cumhurbaşkanının 2013 yılında açıkladığı ve bir türlü gerçekleşmeyen Gazze ziyaretini beklerken; katillerin ülkemize davet edilmesi akıl alır gibi değildir.” dedi.

İşgal rejimiyle normalleşmenin, mazlum Filistinlilere ihanet olduğunu vurgulayan Özkan şöyle devam etti:

“Tarihi müktesebatımızı hiçe saymaktır. İsrail işgal ettiği topraklardan çekilmeden, yağmaladığı toprakların, canına kıydığı Filistinli masumların ve Mavi Marmara katliamının hesabını vermeden, Filistin topraklarında, bağımsız Filistin devleti kurulmadan; israil ile ilişkiler hiçbir şart altında normalleşemez.”

Açıklamanın sonunda Özkan, “Çok net ifade ediyoruz: Eğer israil ile ilişkileriniz normalleşiyorsa; bilin ki, Filistin’le anormalleşiyordur. İsrail ile ilişkileriniz normalleşiyorsa, Gazze’de başına fosfor bombası atılan Müslümanlarla anormalleşiyordur. Bunun başka hiçbir izahı olamaz. Dostları; israil, ABD ve Rusya olup, düşmanlarının ise Suriye, Mısır ve diğer İslam ülkeleri olan bir dış politika anlayışını da kabul etmiyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.