DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kış Mesaileri Başladı

Kış Mesaileri Başladı
04.10.2021
937
A+
A-

Batman’da soğuk havaların kendini hissettirdiği bugünlerde oduncu esnafının kış hazırlıkları da başladı.

Oduncu esnafı, kış aylarının yaklaşmasıyla dar gelirlilere kışlık yakacak hazırlamak için yoğun bir çalışma içerisine girdi.

Geçen sene 700 lira olan odunun tonunun bu sene 800 liraya yükseldiğini belirten oduncular, bu fiyatın ileriki haftalarda değişebileceğini söyledi.

Odunu daha çok doğalgazın gitmediği mahalle sakinleri ve dar gelirlilerin kullandığını ifade eden oduncu esnafı, vatandaşlara yeni bir zam gelmeden kış öncesi odun almaları çağrısında bulundu.

“Kış öncesi odun alınmalıdır”

Yaklaşık 40 yıldır odunculuk mesleğini yaptığını belirten odun satıcısı Celal Gökalp, “Şu anda kış öncesi odun alım zamanıdır. İhtiyacı olanlar yağmur ve kar yağmadan şimdiden almalarını tavsiye ediyorum. Odun dağlardan geldiği için yağmur ya da kar yağdıktan sonra odunun gelmesi daha zor olacak. Bu yüzden erken odun alanlar avantajlı durumda olacaklar. Geçen sene odunun tonu 700 liraydı, bu sene 800 liraya satıyoruz. Yalnız fiyatlar kısa sürede değişebilir. Batman ile Diyarbakır odunları aynı yerden geliyor ve şu anda Diyarbakır’da odunun tonu 950 liraya satılıyor.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.