DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Koruculardan Hükumete Çağrı!

Koruculardan Hükumete Çağrı!
30.04.2018
641
A+
A-

Batman’ın Sason ilçesinde köy koruculuğu sisteminin başladığı 1986 yılından bu yana gönüllü koruculuk yapan yaklaşık 500 kişi bugüne kadar devletten hiçbir maddi destek almadan koruculuk yaptıklarını belirterek, güvenlik korucuları gibi kendilerinin de kadroya alınmasını talep etti.

Sason’da uzun yıllardan bu yana gönüllü koruculuk yapan yaklaşık 500 kişi, yaşlarının artık ilerlediğini ve ne bir meslekleri olduğunu ne de bir iş yapamadıklarını söyleyerek devletin kendilerini kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam etmesi talebinde bulundu.

Gönüllü korucu Bayram Soysal, “Gönüllü korucuyum. 1985 yılında kurulan köy korucuları yasasına göre biz de devletimize, bayrağımıza sahip çıkmak için gönüllü korucu olduk. Şuanda devletimizden herhangi bir ücret talep etmemekteyiz. Şuanda bir ücrette almıyoruz. Devletimizin büyüklerinden ve Cumhurbaşkanımızdan talebimiz şudur ki; biz yıllarca hain terör örgütüne karşı dik duruşumuzla, bayrağımıza, devletimize sahip çıkmış insanlarız. Hepimiz aile sahibiyiz, artık bize de de normal korucular gibi bir maaş bağlanmasını istiyoruz. Bizim tek talebimiz şuanda devletimizin yanında yer aldığımız gibi, devletin de bizi sahiplenmesini istiyoruz. Gördüğünüz gibi arazideyiz. Hiçbir ücret talep etmeksizin korucularımızın, askerlerimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında yer almaktayız. Onun için devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.