DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mahalle Sakinlerinin Doğalgaz Tepkisi

Mahalle Sakinlerinin Doğalgaz Tepkisi
30.08.2019
969
A+
A-

Batman merkez Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, komşu tüm mahallelerin doğalgazdan faydalandıklarını aktararak, biran önce kendi mahallelerine de doğalgaz hattının çekilmesi talebinde bulundular.

Mahallelerinin yanı başından doğalgaz hattının geçtiğini ancak bu doğalgazdan faydalanamadıklarını belirten Aydınlıkevler Mahallesi sakinleri, bu konuda bir şey yapılmamasına anlam veremediklerini ifade ettiler.

Mahalleli adına konuşan Aydınlıkevler Mahalle Muhtarı Abdulkerim Ak, yaptıkları haksızlıktan dolayı SİBADAŞ yetkililerine haklarını helal etmeyeceklerini söyledi.

“SİBADAŞ müdürü mahallemize üvey evlat muamelesi yapmasın”

Ak, “Yaklaşık 5 yıldır Sağlık Mahallesi’ne komşu olan mahallemiz doğalgazdan faydalanamıyor. Bize 2019’un 5’inci ayı için söz verdiler. Gelip doğalgaz çekeceklerdi. Ancak gidip Çarşı Mahallesi’ni yaptılar. Bunun üzerine tekrardan talep ettik. Ödenek olmadığını belirttiler. Ödenek olmadığını söyledikten hemen sonra Hürriyet Mahallesi’ne doğalgaz çekildi. Sayın valimizden ve il yöneticilerinden destek istiyoruz. Aydınlıkevler Mahallesi ikinci sınıf değildir. SİBADAŞ Müdürü mahallemize üvey evlat muamelesi yapmasın.” dedi.

SİBADAŞ Müdürü’nün sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyen Ak, “SİBEDAŞ bizi insan yerine koymuyor. Mahalleli olarak SİBADAŞ Müdürü’nden şikâyetçiyiz. 5 yıldır komşularımızda doğalgaz var bizde yok. Sayın valimizden yardım istiyoruz. Bu işe bir el atsınlar. Bizim mahalle de doğalgazdan faydalansın. Mahallemize doğalgaz çekmemelerinin gerekçelerini bilmiyoruz. Çarşı Mahallesi’nde Alo Tevşo Semt Pazarı kuruldu. Kayyım döneminde bizim mahallemize başlayacaklardı, bizim hakkımızı Çarşı Mahallesi’ne verdiler. Sonradan ‘para yok’ deyip Hürriyet Mahallesi’ne doğalgaz çalışmalarına devam ediyorlar. Kim araya girip ne olduysa bilmiyoruz. Bizim mahallemizin hakkının yenilmemesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Aksa Siirt-Batman Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (SİBADAŞ) Batman Bölge Müdürü Vekili Mustafa Yardımcı, “Bu sene ödeneğimiz yok. Ödenek ile ilgili sıkıntılarımız var. Çok az ödeneğimiz vardı şehrin çeşitli yerlerinde çalışıyoruz. Özellikle okulların yoğunlukta olduğu Hürriyet Mahallesi’nde çalışmalarımız var. Okulları bir an önce gaza kavuşturmak için uğraşıyoruz. 8 sene içinde Batman’ın birçok yerine doğalgaz ulaştırdık. Birkaç tane mahallemiz kaldı. Geçmiş yıllardaki gibi bir ödeneğimiz olsaydı bu sene Batman geneli bitecekti. Bu sene ödeneğimiz yok bu yüzden bu sene Aydınlıkevler Mahallesi’ne giremeyiz. Bu sene elimizdeki mevcut imkânları kullanarak okulların olduğu bölgelerde çalışıyoruz. Bir art niyetimiz yok. Batman’ın tamamı geçmiş yılara bakılırsa maksimum 2 seneye kadar işimiz var.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.