DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Maliyetlerden Dert Yanıyorlar

Maliyetlerden Dert Yanıyorlar
29.10.2021
811
A+
A-

Batman’da hayvancılık yapan çiftçilerin kaba yem olarak kullandıkları ‘silajlık mısır’ hasadı devam ediyor. Artan maliyetlerden dert yanan çiftçiler, çiftçilik ve hayvancılığın bitme noktasına gelindiğini belirtti.

Birçok tarım ürünün yetiştirildiği Batman’da, Balpınar (Girêsîra) beldesinin Segırka Mahallesi’nde mısır silajı hasadına başlayan çiftçiler, hayvanların yem ihtiyacını karşılamak ve yem maliyetini düşürmek için silajlık mısır ektiklerini söyledi.

Artan yem fiyatlarına karşı ikinci ürün olarak ‘silajlık mısır’ ektiklerini belirten çiftçiler, her geçen gün artan maliyetler nedeniyle bölgede çiftçilik ve hayvancılığın bitme aşamasına geldiğini belirtti.

Bu durumun böyle devam etmesi halinde çoğu üreticinin çiftçiliği ve hayvancılığı yapamayacak duruma geleceğine dikkat çeken çiftçiler, hükümete artan maliyetlerin önüne geçmesi çağrısında bulundu.

“Fabrika yemleri çok pahalı olduğu için mısır silajına yöneldik”

Hayvanlarının yem ihtiyacının belli bir kısmını karşılamak için ikinci ürün olarak silajlık mısır ektiklerini belirten çiftçi Fehmi Tekin, “Buğdayımızı biçtikten sonra tarlamızı tekrar sürdük ve ikinci ürün olarak silajlık mısırımızı ektik. Bu süre içerisinde çapa, sulama, gübre ve ilaçlamalarını yapıp 3 buçuk ay sonra hasada başladık. İkinci ürünü kendi hayvanlarımız için ektik. Mısır silajını hayvanlarımız için kaba yem olarak kullanıyoruz. Fabrika yemini daha az almak ve maliyetimizi düşürmek için ikinci ürünü ektik. Çünkü fabrika yemleri çok pahalı olduğu için mısır silajına yöneldik.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.