DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Melik Müjdeci: Damat Bakan, İş Bilmez Kayınpeder Ekonomiyi Krize Sürükledi

Melik Müjdeci: Damat Bakan, İş Bilmez Kayınpeder Ekonomiyi Krize Sürükledi
04.10.2021
1.215
A+
A-

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, gıda fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle vatandaşın mutfak ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çektiğini belirtti.

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, “Semt pazarlarında, esnaf ziyaretlerinde, vatandaş buluşmalarında bir araya geldiğimiz vatandaşlarımızın en çok şikayet ettiği konuların başında fahiş bir şekilde artan gıda fiyatları geliyor. TÜİK tarafından açıklanan yüzde 12 ila 19 arasında değişen enflasyon oranlarının sahada hiçbir gerçekçiliği yok. Birçok ürün son bir yılda yüzde 100’ün üzerinde artmış durumda. Vatandaşımız gerçek enflasyonun ne kadar olduğunu çok iyi biliyor. Özellikle temel gıda ürünlerindeki artış; yoksulluğu, sefaleti ve açlığı derinleştiriyor. İktidarın vatandaşlardan ve sokaklardan tamamen kopan ekonomi politikaları ile vatandaşlar artık et, yumurta, yağ, zeytin gibi temel tüketim ürünlerini almakta dahi büyük güçlük çekiyor. Maalesef fahiş bir şekilde artan elektrik, doğalgaz, kira ve diğer faturalara yetişmekte zorluk çeken sayısız aile artık yeterli gıdaya dahi erişemiyor. Vatandaşın tenceresi kaynamıyorken tencere sadece iktidar için kaynıyor.” dedi.

“DAMAT GERİDE ENKAZ BIRAKTI”

Eski ekonomi bakanını eleştiren Müjdeci, “2 yıl boyunca ekonominin tepesinde bulunan damat bakan geride tam anlamıyla enkaz bıraktı. Faiz yılların zirvesine çıktı, enflasyon lirayı eritti, döviz tarihi rekorlarını tazeledi. İktidar ekonomik açıdan çok karanlık ve mutlaka hesap sorulması gereken bir dönem geçirdi. O günlerde yaşananların etkisini ülkenin her yanındaki vatandaşlarımız halen acı bir şekilde hissediyor. Esnaf ziyaretlerimizde bir araya geldiğimiz teknoloji marketi, nalburu, mobilyacısı, beyaz eşyacısı son birkaç yılda toptan aldığı mallara yüzde 300, 400 zam geldiğini belirtiyor. Bakan “maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz” diyordu, ancak iğneden ipliğe kadar dolar ile gelen ürünleri görmezden geliyordu. Damat bakan ve iş bilmez kayınpeder elbirliği ile ekonomiyi büyük bir krize sürükledi.” ifadelerini kullandı.

“HERKES ENDİŞELİ”

Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi Batman’da da vatandaşlarda büyük bir endişenin hakim olduğunu belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Pazarcı endişeli, öğrenci endişeli, çiftçi endişeli, sanayici, işçi, anne, baba, esnaf, emekli ve memur geleceği, yarını hakkında büyük bir endişe duyuyor. İktidar, hayat pahalılığı ve işsizlik arasında sıkışan vatandaşımızın sesine kulaklarını tıkamış. Orta direğin hızla yok olduğu, açlık sınırına yakın seviyelerde hayatını idame ettirmeye çalıştığı bir ortam gelişiyor. Kendi çıkarlarını, toplumsal çıkarların üzerinde tutanların ülkemize verdiği zararların acı faturasını gün be gün yaşıyoruz.  İçinde bulunduğumuz buhrandan çıkabilmek için ülkede ve ekonomide yitirilen güveni, yeniden tesis etmek gerekiyor. Bunu sağlamak için de en kısa zamanda yeni kadrolara ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.