DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Onları Halkın İçine Davet Ediyoruz”

“Onları Halkın İçine Davet Ediyoruz”
03.06.2021
573
A+
A-

DEVA Partisi, son dönemde ciddi satış sorunu yaşayan Batman galericiler sitesindeki esnafı tek tek ziyaret etti ve broşür dağıttı.

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ve beraberindeki geniş parti heyeti ile yapılan ziyarette esnaflar ile birebir görüşme gerçekleştirildi. Esnafın sorun ve taleplerini dinleyen parti heyeti sıcak bir ilgiyle karşılandı.

Ziyarette konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Bölgemizin en büyük galericiler sitesinin Batman’da olması büyük önem arz ediyor. Şehrimizde galericilik ve ona bağlı olan çok sayıda sektörde yaklaşık 15 bin kişi geçimini sağlıyor. Ancak özellikle son 1 yılda yeni araçların üretiminin yavaşlaması, istikrarsız ortam ve döviz fiyatlarının hızla artması nedeniyle araç fiyatları 2 katını aştı ve buna bağlı olarak ikinci el araç satışları durma noktasına geldi. Buradaki 130 esnafımız son imar barışı başvuruları da çeşitli bahaneler ile gerçekleştirilmemiş. Kiraları ise 300-400 liradan hızla 1.000 liraya yükseltilmiş. Aylarca işletmesini açamayan esnafımız herhangi bir destek de alamadı. Çoğu esnafımız ciddi borç yükü altında olduğunu ve kirasını bile ödeyemediği belirtiyor. Siyasi iktidar her gün halkın karşısına çıkıp utanmadan pembe tablolar sunuyor. Asıl gerçeği görmek için onları saraylarından çıkıp halkın içine, gerçeği görmeye davet ediyoruz. Burada onların söylediklerinin tam aksine işsizlik var, burada yoksulluk var, burada geleceğini görememek var. İşsizliğin bu kadar yüksek olduğu bir kentte esnafa ciddi destekler verilmemesi, şehrin ekonomisinin her gün kan kaybetmesine neden oluyor. Esnafımız bir an önce yaralarına deva olacak desteğe ihtiyaç duyuyor. Kredi faizlerinin ve dövizin düştüğü istikrarlı bir ortam istiyor. Bu kötü yönetim de değişmeden vatandaşın ve esnafın rahatlaması mümkün gözükmüyor.” dedi.

IMG 4111 scaled - "Onları Halkın İçine Davet Ediyoruz"

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.