DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tedavi İçin Van’a Gönderildi

Tedavi İçin Van’a Gönderildi
28.02.2019
424
A+
A-

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde kimliği belirsiz kişilerce silahla vurularak yaralanan yabani atlardan biri tedavi için Van’a gönderildi.

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşli silahla vurarak yaraladıkları atlardan biri tedavi için Van’a gönderilirken diğeri ise sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz pazar günü yeni Hasankeyf yerleşkesi ile yeni köprü arasındaki mevkide silahla vurulan atlar, yapılan haberlerin ardından yetkililer harekete geçti.

Batman ve Hasankeyf belediyeleri, Hasankeyf İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ilçe jandarmadan oluşan bir ekipler tarafından uzun uğraşlar sonucu yakalanan at, tedavi edilmek üzere Van’a gönderildi. Diğer yaralı at ise sağlık durumunun iyi olduğu bu nedenle yakalanmadığı belirtildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Hasankeyf Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Türk, “Dün akşam atlardan birini gönderdik adrese teslim ettik. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine teslim ettik. Batman Belediyesi, jandarma ve Hasankeyf Belediye ekibi olarak atlardan birini yakalayamadık. Yarası hafif olan at dikey olan dağı tazı gibi tırmanıyordu. Sabahtan saat 15.00’e kadar çölde operasyondaydık. Uyuşturucu yapıldı atı durduramadık. En son mermilerin atı sıyırdığından bir şeyi olmadığına karar verip onu yakalayamadan döndük. Van’da Profesör Doktor Lokman Aslan ile iletişime geçtik. Ağır yaralı olan atı gönderdik. Kaçan atı yakalama imkânımız olursa onu da alıp götüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.