DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Uzaktan eğitim uygulaması öğrencilere büyük bir mağduriyet yaşatıyor

Uzaktan eğitim uygulaması öğrencilere büyük bir mağduriyet yaşatıyor
09.12.2020
702
A+
A-

Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de Coronavirus nedeniyle tüm eğitim kurumlarının kapanmasının ardından uzaktan eğitim modeline geçildi.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) nedeniyle Türkiye’de 18 milyon öğrenci 23 Mart’ta internet üzerinden uzaktan eğitime başladı. Derslerin uzun süredir online olarak devam etmesi ile birlikte yeni sorunlar da ortaya çıktı.

Uzaktan eğitimlerine devam eden öğrencilerin büyük bir bölümü eğitime erişimde büyük bir sıkıntı yaşadığını belirtiyor. Yaşadıkları sıkıntıları İLKHA muhabirine anlatan üniversite öğrencileri, altyapı başta olmak üzere internete erişimde ciddi sorun yaşadıklarını söylediler.

Uzaktan eğitimin yüz yüze eğitim gibi faydalı olmadığını, online üzerinden eğitim görmelerinden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle eğitimlerini istedikleri gibi alamadıklarını belirten öğrenciler, hem teknik hem de materyal olarak sorun yaşadıklarını kaydettiler.

Birçok bölgede halen internet altyapısının olmamasından dolayı çoğu kişinin şehir merkezine gelmek zorunda kaldığını belirten öğrenciler, online eğitimde şebeke ve elektrik kesintilerinden dolayı sıkıntılar yaşadıklarını ifade ettiler.

Üniversite öğrencileri, internet altyapısından kaynaklanan sorunların giderilip imkânı olamayanlara destek verilmesini isteyerek, en kısa zamanda örgün eğitime geçmeyi beklediklerini söylediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.