DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Yüzde 7 İndirim Hiçbir İşe Yaramadı”

“Yüzde 7 İndirim Hiçbir İşe Yaramadı”
19.02.2022
383
A+
A-

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, yaptığı yazılı açıklamada, gıdadaki KDV indiriminin fiyatlara çok da yansımadığını söyledi.

Gıda fiyatlarındaki artışın bir türlü önlenemediğini belirten HAKSİAD Batman Şube Başkanı Çetiz, her geçen gün fiyatların yükseldiğine işaret etti.

Gıda fiyatlarındaki artıştan en çok da dar gelirli insanların mağduriyet yaşadığını vurgulayan Çetiz, hükümetin bir denetim mekanizmasını devreye sokması gerektiğini, aksi halde daha büyük sıkıntıların yaşanabileceğini kaydetti.

“Gıda fiyatları ha bire yükseliyor”

Halkın gıda fiyatlarının düşmesini beklediğini belirten Çetiz, “Gıda fiyatları gerçekten almış başını gidiyor. Hükümet gıda fiyatlarının düşeceğini söylüyor ama bir türlü düşmedi. Vatandaş da bir umut içerisinde iktidardan gıda fiyatlarına müdahale etmesini bekliyor. Gıda fiyatları ha bire yükseliyor. Sabah aldığınız bir ürünü akşam almaya gittiğinizde farklı bir fiyat olarak karşınıza çıkıyor.” dedi.

“Denetime ağırlık verilmeli”

Gıdadaki KDV indiriminin çok da fiyatlara yansımadığını dile getiren Çetiz, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gıda fiyatlarındaki KDV oranına ilişkin geçtiğimiz hafta açıklamalarda bulundu. KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi gerçekten önemli bir gelişme. Fakat bu durum vatandaşa yansımadı. Hükümetin bunu takip etmesi ve denetime ağırlık vermesi gerekiyor. Çünkü vatandaşın beklentisi hükümettir. Vatandaşlar çok zor durumda.” diye konuştu.

“Vatandaş bıkmış durumda”

Hükümetin denetimlerini sıklaştırması gerektiğini söyleyen Çetiz, son olarak şu ifadeleri kullandı: “4 kişilik bir ailenin gıda ücreti neredeyse asgari ücreti geçiyor. Bir asgari ücretlinin kirasını, elektriğini, doğal gazını düşünün. Vatandaş gerçekten bıkmış durumda. Hükümet bu konuda önemli adımlar atmazsa, vatandaşı rahatlatma yoluna gitmezse bu ileride çok büyük sıkıntılara neden olacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.