DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Araçtan Hırsızlık Yapan Şahıs Yakalandı

Araçtan Hırsızlık Yapan Şahıs Yakalandı
03.08.2019
820
A+
A-

Batman’da sabah saatlerinde park halindeki bir araca girerek hırsızlık yapan şahıs yakayı ele verdi.
Batman merkez Kısmet Mahallesi 805 sokak üzerinde park halindeki bir araçtan sabah saatlerinde giren hırsız yaptığı hırsızlık anı bir evin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay, dün sabah saat 07.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasankeyf’te hediyelik eşya satarak çalışan Zeki Kaya akşam Batman merkez Kısmet Mahallesindeki evinin önünde aracını park etti. Sabah işe gitmek için aracına binince hırsızlık olduğunu fark etmesi üzerine evin güvenlik kamerasından bakarak bir şahsın araca girip hırsızlık yaptığını anladı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde hırsız şahsın aracın camını zorlayarak açtıktan sonra kapıyı açıp araca giriyor. Görüntülerde hırsızın beraberindeki köpek ise etrafı kontrol ettiği görülüyor. Bir defasında alabildiği kadar malzeme alıp bir yere bıraktıktan sonra ikici bir defa araca dönen hırsız geri kalan malzemeleri çaldıktan sonra köpeğiyle beraber kayıplara karıştığı görülüyor.

Sabah işe gideceği zaman hırsızlık olayını fark eden araç sahibi Zeki Kaya, evindeki güvenlik kamera kayıtlarını inceledikten sonra görüntülerde net görülen hırsızı araştırıp buldu. Bulduğu hırsızdan çaldığı malzemelerinin çoğunu geri aldı.

Hırsızlık olayına tepki gösteren Kaya, yetkililerin hırsızlara caydırıcı cezaların vermesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan hırsızlık olayıyla ilgili olarak Kaya, “Dün sabah saat 07.30 sıralarında evimizin önünde park etiğim arabama hırsız girdi. Hırsızların rahat olması bizleri tedirgin ediyor. Arabamızda bin çakmak vardı. Bin çakmaktan hırsız 600 âdetini 300’er adet olarak iki defa girerek çaldı. Hırsızlıktan sonra kayıplara karıştı. Güvenlik kamerasına saniye saniye görünmesi işimize yaradı. Hırsızın eşkâlini belirledik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda şahsın evini öğrendik ve evine gittik. Çaldığı çakmakları çok uygun fiyata bir bakkala sattığını öğrendik. O bakkala gidip çakmaklarımızı getri aldık. Hırsıza öyle bir hırsızlığı neden yaptığını sorduk çok esrar içtiğini ve kendinde olmadığını söyledi. Görüntülerden belli hırsızların bu kadar rahat olmaları bizi tedirgin ediyor.” dedi.

Tahlo ismiyle bilinen şahıs her gün mahalle mahalle dolaşarak hırsızlık için fırsat kolladığını söyleyen Kaya, “Çalınan 600 çakmaktan 550 tanesini alabildik. Evin her yerini aramamıza rağmen kayıp 50 adet çakmağı bulamadık. Bu şahsın babasıyla konuştuk. Babası oğlunun her gün hırsızlık yaptığını söyledi. Niye bir önlem alınmadığını sorunca da yetkililer dahi bir şey yapamadığını söyledi.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.