DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Bayram Bereketi

Batman’da Bayram Bereketi
25.04.2022
366
A+
A-

​On bir ayın sultanı Ramazan ayının ardından kutlanacak olan Ramazan Bayramı dolayısıyla Batman’daki çarşılarda alışveriş bereketi yaşanıyor.

İki yıl salgın kısıtlamalarının ardından bütün İslam âleminde olduğu gibi, Batman’da da Ramazan Bayramı’nın heyecanı yaşanıyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla çarşı ve pazarlara giden vatandaşlar bayram alışverişine başladı.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Batman merkez çarşı ve pazarlarında yaşanan hareketlilik, esnafın yüzünü güldürdü.

Çevre il, ilçe ve köylerden bayram alışverişi için Batman’a gelen vatandaşlar dolaysıyla kentte gece geç saatlere kadar alışveriş heyecanı yaşanıyor. Salgın kısıtlamalarından dolayı iki yıl iş yapamadıklarını anımsatan esnaf, bu nede erken başlayan alışveriş heyecanından dolayı satışlardan umutlu olduklarını söyledi.

“Ramazan Bayramı alışverişi geçen yıllara göre daha iyi”

Batman’da çarşı ve pazarlarda bayram bereketi yaşanıyor
Bayram alışverişinin erken açılmasından memnun olduklarını belirten ayakkabıcı esnafı Abdulkadir Altsoy, “Bu yıl Ramazan Bayramı alışverişi geçen yıllara göre daha iyi. Tüketiciler alışveriş yapanken fiyatların yüksekliğinden biraz şikâyet ediyorlar. Ama bu yıl satışların iyi olması için umudumuz var. Şu an itibariyle bayram alışverişi coşkulu geçiyor. Coronavirus’ün bizi 2 yıl boyunca zarara uğratmasını inşallah telefi ederiz. Bu bayramda geçmiş bayramları tamamıyla telafi edeceğimizi umut ediyoruz. Şu anda Milet alışverişini yapıyor, insanlarda memnun esnafta memnun durumda. Ramazan Bayramı inşallah herkese bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.