DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman Bölge Hastanesi’nde SKANDAL İddialar!

Batman Bölge Hastanesi’nde SKANDAL İddialar!
19.06.2020
22.378
A+
A-

Covid-19 testi pozitif olan 46 yaşındaki H.Y’in nöbetçi doktorun, “Mesaim bitti, gece 12’den sonra hasta bakmıyoruz” dediği ve hastanede yer olmadığı için evine gönderildiği iddia edildi.

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde bir doktor ile hasta yakını arasında yaşanan tartışma sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, olay geçtiğimiz günlerde Batman Bölge Devlet Hastanesi Acilinde yaşandı. Covid-19 bölümündeki doktor ve sağlık çalışanları ile tartışan H.Y’nin yeğenleri Sedat ve Serdar Yıldız Hastalarına bakılmadığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Hastalarına bakılmadığını belirterek sağlık çalışanlarıyla tartışan Sedat ve Serdar Yıldız, bu anı cep telefonu kamerasına kaydetti. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada da yayıldı.

“Defalarca aramamıza rağmen ambulans göndermediler”

Amcası H.Y’nin Covid-19 tanısıyla evinde karantinadayken baygınlık geçirdiğini belirten Lokman Yıldız, “Amcam Covid-19 hastalığı teşhisiyle kendi evinde karantinada tedavisini sürdürüyordu. İki gün önce akşama doğru fenalaşıp bayıldı. Yengem 112 acili arayıp durumunu anlattığında 112 acil servisindekiler yengeme, ‘Şu anda ambulanslar yok, size ambulans gönderemiyoruz, istiyorsanız sizi sıraya alabiliriz. O da ne kadar süreceği belli değil’ demişler. Yengem beni aradı, evlerine gittim amcam ayılmıştı. Konuştuğumuz esnada bir kez daha bayıldı. Bu sefer ben 112 acili aradım telefonu bir bayan açtı. Bayana; amcamım Covi-19 teşhisinden evde karantinada olduğunu ve iki defadır bayıldığını söyledim. Bana ambulansların şu anda dolu olduğunu, kendilerini sıraya alabileceklerini, ambulansın ne zaman gönderileceğinin belli olmadığını söyledi.” ifadelerini kullandı.

“Gece 00.00’den sonra hasta bakmadıklarını söylediler”

Konuşmasının devamında Yıldız, “Biz de kendi imkânlarımızla önlemlerimizi alarak amcamı o hali ile Batman Bölge Devlet Hastanesi aciline saat 19.00 civarında getirdik. Covid-19 bölümünde 200’den fazla bekleyen hasta vardı, sıramızı normal yazıyla yazdılar, sıra bize ne zaman gelecek dediğimde saat 23.00 civarında dediler. Biz de sıramızı bekledik. Koridorda hasta olan olmayan herkes iç içe herhangi bir önlem alınmamış. Çalışan görevlilere saatimiz geldiğinde hastamıza ne zaman bakılacak diye sorduğumda doktorların gece 00.00’den sonra hasta bakmadıklarını ve doktorların eve gittiğini söylediler.” dedi.

“Hastane yetersiz kalıyor”
4 1 - Batman Bölge Hastanesi'nde SKANDAL İddialar!

Hastalarının ortada kaldığını, muhatap bulamadıklarını belirten Yıldız, şunları söyledi: “Çekilen videoda da gördüğünüz gibi doktor yok dediler bize. Biz de hastamız ne olacak kim bakacak dediğimizde oradaki çalışanlar bu bizi ilgilendirmiyor, hastane yönetimi ile görüşün dediler bize. Biz de sorumlular ile görüşmek istememize rağmen kimseyi muhatap bulamadık. Bizi orada mağdur ettiler. O sırada belki 200 hasta evlerine gitmek zorunda kaldılar. Resmen o kadar hastayı ölüme terk ettiler. Her sabah işe gitmeden önce amcamın durumunu kontrol ediyorum bu sabah ta baktığımda durumu iyi değildi. Bölge Hastanesi bize bakmadı, ilaç bile verilmedi bize. Biz mağduriyetimizi dile getiriyoruz. Bölge Devlet Hastanesi Covid-19 hastalarına yetersiz kalıyor. Vatandaş olarak Bölge Devlet Hastanesine Covid-19 hastaları için acil olarak bir hastane veya diğer şehirlerde yapıldığı gibi prefabrik hastanenin yapılmasını talep ediyoruz. Bizim derdimiz insanların sağlığı içindir.”

“Odalar dolu, hasta bakamıyoruz dediler”

Mağdur vatandaşın bir diğer yeğeni Serdar Yıldız, “İki gün önce amcamı Batman Devlet Hastanesi acil servisine kendi imkânlarımızla risk alarak getirdiğimizde amcamın durumu ağırdı, ağrıları çok vardı. Acilde çalışanlara amcamın Covid-19 testi pozitiftir, raporu da vardır dememize rağmen bir kez daha test yaptıracaklarını söylediler. Biz teste gerek yok raporu var, zaten hastamızın durumu iyi değil, yatışını yapalım dediğimizde bize ‘boş yatak yok, yatıramıyoruz, bekleyin’ dediler. Akşam 19.00 giriş yaptığımız hastanede gece 23.00’te sıra bize geldi. İçeriye muayene için girdiğimizde bize ‘doktorlar şu anda hasta bakmıyor. Hastane yetersizdir, Covid-19 hastaları çoktur, odalarımız dolmuş hasta bakmıyoruz’ dediler.” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer acilen bu duruma müdahale etmeli”

Amcasının acılar içerisinde kıvrıldığını vurgulayan Yıldız, ”Kendimizi ifade etmeye çalıştık. O esnada çektiğimiz görüntülerde de görmüşsünüzdür. 90 yaşların Covid-19 hastası bir yaşlı teyzemizi bile ‘yer yoktur’ diye hastayı geri gönderdiler. Biz gördük, durumu çektik. Bir insanın canı bu kadar ucuz olmaması lazım. Batman Bölge Devlet Hastanesi Batman’a artık yetmiyor ve yetersizdir. Acilen Batman’a yeni bir hastanenin yapılması gerekmektedir. Durumun ilerlemesi veya başka durumların olması halinde çok büyük mağduriyetlere sebep olabilir. Acil serviste yaklaşık 200 Covid-19 hastasına bir doktor bakıyor. Acile gelen yaşlı teyzeye ‘hastanede odalar dolu, yapabileceğimiz bir şey yok, evi git’ denildi. Biz yetkililerden acilen bu konuya müdahale etmelerini istiyor istiyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer, söz konusu iddialara ilişkin herhangi bir açıklama yapma yetkililerinin bulunmadığını belirttiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.