DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Grip aşısını kimler kullanabilecek?

Grip aşısını kimler kullanabilecek?
25.10.2020
504
A+
A-

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl yoğun bir talebin olduğu ve milyonlarca vatandaşın merakla beklediği grip aşısı Türkiye’ye gelirken, uzmanlar beklenenin altında gelen aşının talebi karşılamayacağını belirtti.

Grip aşısı hakkında İLKHA muhabirine konuşan Batman Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, aşı olmak isteyen kişilerde olması gereken her bir hastalığın puanlama sisteminin olduğunu, bu yüzden 5 puanın altında olan hastaların grip aşısını kullanamayacağını söyledi.

Kriterler nedeniyle çok az sayıda kişinin aşıya ulaşabileceğini ifade eden Bayhan, bu durumun ciddi sorun oluşturacağını kaydetti.

Grip aşısına yoğun bir talebin olmasına rağmen ülkeye sadece 2 milyon 400 bin aşının geldiğini aktaran Bayhan, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi ile birlikte özellikle kronik hastalar boyutunda bu yıl grip aşısı önem arz etmektedir. Tüm dünyada grip aşısına yoğun bir talep olunca ciddi anlamda dünya ülkelerinde grip aşısı noktasında arz talep eksikliği oldu. Bu yıl ülkemize yaklaşık 2 milyon 400 bin grip aşısı geldi. Şu anda ecza depolarımıza ulaşmış durumda.” dedi.

“Risk analiz testi yapılacak”

Vatandaşların grip aşısı olmak için ilk önce bağlı bulundukları aile hekimlerine giderek kendilerine risk analiz testi yapılacağını belirten Bayhan, şöyle devam etti:

“Ardından e-nabız sisteminden grip aşısı olup olamayacağının sunucunu görebilecekler. E-nabız sisteminden grip aşısı olabilir onayı alan vatandaşlar eczanelere gelerek reçete sisteminde ilacını kaydettikten sonra eczane ilaç deposundan ilacı ister. Grip aşısı eczaneye geldikten sonra vatandaş sağlık kurumundan aşısını yapabilecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.