DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler”

“Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler”
23.11.2018
332
A+
A-

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu konferansa katıldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Siirt Üniversitesi tarafından organize edilen ve Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un sunduğu “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu konferansa katıldı.

Siirt’te Rektör Durmuş’un eşlik ettiği Başdenetçi Malkoç, Siirt programına Vali Ali Fuat Atik’i ziyaret ederek başladı. Malkoç, burada ilin sorunları hakkında karşılıklı istişarelerde bulunduktan sonra Siirt Üniversitesi tarafından düzenlenen “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu konferansa katıldı.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ve Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in konuşmasından sonra konferans veren Başdenetçi Malkoç, Türkiye’nin son yıllarda fevkalade mesafe aldığını, alınan mesafenin en somut örneğinin üniversitelerdeki gelişmeler olduğunu belirtti.

Türkiye’de üniversite sayısının 205, üniversite öğrenci sayısının 7,5 milyona ulaştığını kaydeden Malkoç, Türkiye’nin kritik bir coğrafyada bulunmasına rağmen emin adımlarla 2023 hedeflerine ilerlediğini ifade etti. Gençlere, Türkiye’nin en rahat döneminde yaşadıklarını öne süren Malkoç, Türkiye’nin, kredi, burs, yurt imkânlarıyla öğrencisine belki de dünyada en iyi olanakları sunan ülkelerden birisi olduğunu iddia etti.

Geçmişte üniversitelerin terör yuvası olduklarını ifade eden Malkoç, eski dönemlerde çatışmalar nedeniyle birçok genç insanın heba olduğunu söyledi. Malkoç, Türkiye’nin üzerinde birçok hesap yapıldığını ve bu hesapların terör örgütleri üzerinden işletildiğini belirterek siyasi kararlılık ve milletin birlik ve beraberliği ile terör örgütlerinin diz çöktürüldüğünü dile getirdi.

Konferansın ardından Rektör Durmuş’un eşlik ettiği Başdenetçi Malkoç ve beraberindeki heyet, Siirt’te İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Projesi kapsamında, Ortahisar Belediyesi, Siirt Valiliği ve Siirt Belediyesi tarafından düzenlenen Siirt Hamsi Festivali’ne katıldı.”Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konferansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.