DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman Belediyesi: Yanlış Yaptık

Batman Belediyesi: Yanlış Yaptık
05.08.2019
2.819
A+
A-

Batman Belediyesi Eş Başkanları, yerel ve ulusal basında yer alan Yaşar Kemal Kent Ormanı’ndaki ağaç kesimine yönelik basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.

Batman Belediye Meclis salonundaki toplantıya; Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları; Şehriban Aydın, Mehmet Salih Çetinkaya, Nevzat Nemcik, Mehmet Zeki Hedekoğlu’nun yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Batman’da bulunan basın mensupları katıldı.

Yaşar Kemal Kent Ormanının mevcut durumunda bakımsızlıktan kaynaklı çevresinde yaşayanlara rahatsızlık vermesi, ulaşım yollarını kesmesi sebebiyle halkın okul, hastane ve ana yollara ulaşımı engellediğini kaydeden Eş Başkan Dr. Demir, amaçlarının kesinlikle doğaya zarar vermek olmadığını kaydederek bilakis sökümü yapılan ağaçların yerine 2500’e yakın yeni ağaç dikeceklerini söyledi.

Yaşar Kemal Kent Parkı içerisinde gölet, çocuk oyun alanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları, dinlenme alanları, mini botanik bahçesi, seyir noktaları, kafeteryalar, piknik alanları, su oyunları, ses oyunları, dinlenme alanları, şelale, anfi tiyatronun da bulunacağını kaydeden Eş Başkan Demir, kent ormanını adeta yaşam alanı haline dönüştüreceklerini ifade etti.

Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz da hazırlanan basın açıklamasını okudu. Korkmaz açıklamada: “Batman Belediyesi olarak Batman halkı için daha fazla yeşil alan ve sosyal faaliyet alanları yaratmanın heyecanı ve acelesiyle, Yaşar Kemal Kent Ormanı projemizin çalışmaları sırasında yol açma, aydınlatma ve diğer alanlara ait işlemler yapılırken, bazı ağaçlar zarar görmüştür. Çalışmalar esnasında yapılan ağaç söküm işlemleri partimizin ve yerel yönetim anlayışımızın ekolojik paradigması açısından, ve halkımızın hassasiyetleri ölçüsünde kabul edilebilir değildir. Sorumluluk tamamen bizimdir. Gerek düzeltilmesi ve gerekse geleceği inşa etmemizde bizim için çok acı bir tecrübe olarak hafızamızda yer edinecektir. Yaşananlar tüm kurullarımızla tartışılmış, yapılanın yanlış olduğu ve bir an önce telafi edileceği ortak kararlaşmamız olmuştur. Bu çerçevede yaşananlardan dolayı çok üzgün oluğumuzu ve gelecekte çok daha hassas, duyarlı ve partimizin ekoloji paradigmasına bağlı olarak çalışacağımızı Batman kamuoyu ve çevre örgütleriyle paylaşmak isteriz. Ayrıca kamuoyunun gerçek bir denetleyici ve yürütücü olarak müdahale etmesi ve bizi yoğun olarak eleştirmesi takdire şayan bir Batman gerçeğidir. Batman halkıyla bütünleşerek çok daha büyük ve başarılı işler yapacağımızın da kanıtı ve teminatıdır. Tekrardan üzüntülerimizi belirtirken, Batmanın tüm bileşenleriyle Batman’ı sahiplenmesinin, başta Esentepe olmak üzere tüm yeşil alanlarda da açığa çıkacağına olan inancımızla kamuoyuna saygılarımızı sunarız. Çalışmalar esnasında zarar gören ağaçlar ile ilgili Park Bahçe Müdürlüğümüz tarafından inceleme başlatılmış ve sonuç raporu olarak şu bilgilere yer verilmiştir; “Mevcut alanda 15-20 ve 25 yaşları arasında 76 adet İran çamı ve 30 adet Kokar (Aylantus) Ağaç bulunmaktadır. Çalışmanın yapıldığı alanda bulunan ağaçların susuz ortamda yetişmelerinden kaynaklı olarak, köklerinin çok derine inmesi ve sık dikimden kaynaklı çok uzun boy yaparak gövdenin ince kalmasından dolayı; nakil durumunda yaşama şanslarının çok düşük olması öngörülerek nakil çalışması uygun görülmemiştir. Bilgilerinize arz ederiz. Batman Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü” çalışmalarımız önümüzdeki günlerde 210 dönümlük alanda 2500’e yakın sayıda farklı türlerde ağaçlar, Batman halkıyla birlikte ağaçlandırma çalışması yaparak tamamlanacaktır”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.