DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman Belediyesi’nden Üniversiteye Yanıt: Kendi İşinize Bakın

Batman Belediyesi’nden Üniversiteye Yanıt: Kendi İşinize Bakın
20.05.2019
2.605
A+
A-

Batman Belediyesi, bu sene iftar programı düzenlememesi nedeniyle Batman üniversitesi rektörü Prof.Dr. Aydın Durmuş’un eleştirisine yanıt verdi.

Yerel basında çıkan ve Batman üniversitesi rektörü Prof.Dr. Aydın Durmuş’un Ramazan iftar programlarının yapılmamasını eleştiren ve STK’ları bu konu ile ilgili duyarsızlıkla suçlayan açıklamasını değerlendiren Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz konuya açıklık getirmek ve çalışmalar hakkında bilgi vermek amacı ile bir basın açıklaması yayımladı.

Açıklamada; “11 ayın Sultanı; rahmet, şefkat ve merhamet ayı olan Ramazan ayını idrak etmekteyiz. Bu mübarek ayda herkesin sevgi, dostluk, kardeşlik, şefkat, merhamet ve sabır dilemesi ve aynı şekilde davranması yüce dinimizin de bir gereğidir.

Daha evvel Ramazan ayında düzenlenen etkinlikler ve kurulan iftar sofralarının israfa neden olduğu, amacına ulaşmadığı, mağduriyetlere ve sıkıntılara neden olduğu hususu defalarca kamuoyunda ve basında dile getirilmiştir. Saatlerce süren kuyruklar oluştuğu gibi asıl ihtiyaç sahiplerinin bu imkânlardan yararlanamadığı eleştirileri de hatırlanacaktır.

İsrafın önüne geçmek ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza ulaşmak amacı ile bu sene Belediye Başkanlığımız iftar çadırları kurma yerine, iftar yardım paketleri hazırlayıp muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırmayı tercih etmiştir. Bu çalışma hazırlanırken ve uygulama aşamasında kimsenin rencide edilmemesi ilkesi temel alınmıştır. Belediye Başkanlığımız çalışmalarında hiçbir zaman dini referansları siyasi amaçları için kullanmayacaktır. Vatandaşların dini duyguları ve kutsal değerleri üzerinden siyasi veya başka amaçlı çıkar sağlamaya yönelik çalışmalar yürütmeyecektir. Bunun bütün kesimler tarafından bilinmesinde fayda görmekteyiz.

Sayın Rektörün Belediyeye yönelik açıklama ve eleştirilerinin iyi niyet ve insani duygularla yapılmış bir açıklama olmasını umut ediyoruz. Çünkü çok açıktır ki Üniversitelerin görevi bilim üretmektir. Bütün kurumlarımızın ve kurumlarımızın başında bulunan yetkililerin görev alanları ile ilgilenmesinin ülkemiz ve bölgemiz için daha yararlı olacağı kanaati taşıyoruz.

Her kurum kendi hedeflerine ulaşma yolunda imkânlarını kullanırken koşullarını değerlendirme hakkına sahiptir. Lakin bunu gerçekleştirirken kutsal değerler referans gösterilerek veya vatandaşların hassasiyetleri üzerinden farklı hedeflere yönelmek doğru bir yaklaşım olamaz.

Eş Başkanlar olarak bir kez daha hatırlatmak isteriz ki hak ve adalet anlayışından ayrılmadan görevimizi yerine getirirken kutsal ve dini değerleri referans göstermek ve bu yolla vatandaşların hissiyatlarına yönelme yolunu seçmeyeceğiz. Bu konuyu kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunuyoruz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.