DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da Onlar Da Bir Bir İflas Ediyor!

Batman’da Onlar Da Bir Bir İflas Ediyor!
28.03.2022
1.401
A+
A-

İnşaat sektöründe kullanılan malzemelerin başında gelen PVC kapı, pencere ve çelik kapı sektörünün temsilcileri, kullandıkları ürünlere gelen yüksek zamların işlerini durma noktasına getirdiğini söyledi.

Batman’da PVC kapı, pencere, alüminyum korkuluk ve çelik kapı işi yapan işletmeciler, son bir yılda yaşanan zamlardan dolayı birçok esnafın kepenk kapattığını belirtti.

Son bir yılda inşaat ürünlerinde yaşanan artışlardan kendi sektörlerinin de olumsuz etkilendiğini belirten esnaf, bir sene çerisinde bir çelik kapı fiyatının 800 liradan 3 bin liraya, bir dairenin PVC kapı penceresinin 8 bin liradan 25 bin liraya ve kilosu 28 liraya aldıkları alüminyumun 95 liraya yükseldiğini söyledi.

Yaşanan artışlar karşısında iş yapamaz duruma geldiklerini ifade eden sektör temsilcileri, yetkililere seslenerek yaşanan artışlara çözüm bulmalarını istedi.

“Fiyat artışları karşısında vatandaş ev yapamaz hale geldi”

Bir sene içerisinde kullandıkları ürünlere neredeyse yüzde 300 zam yıldığına dikkat çeken PVC kapı, pencere imalatçısı Yakup Orhan, “Evlerin PVC ve çelik kapılarını yapıyoruz. Geçen sene ile bu sene arasında çok büyük fiyat farkları meydana geldi. Örnek olarak geçen sen bir çelik kapının maliyeti bize 800 lira civarındayken şu anda 3 bin lirayı bulmuş durumda. Bir dairenin PVC kapı pencereli komple 8-9 bin liraya yenilerken şu anda 25-30 bin liraya mal oluyor. Yaşanan bu artışlar karşısında vatandaş ev yapamaz hale geldi.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.