DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hurda araçlar bile 100 bin TL: İkinci elde ‘yaprak kıpırdamıyor’

Hurda araçlar bile 100 bin TL: İkinci elde ‘yaprak kıpırdamıyor’
19.02.2022
556
A+
A-

İkinci el araç fiyatları son bir yılda yüzde 80-120 aralığında zamlandıktan sonra aralıktan bu yana yüzde 8-15 aralığında düşse de piyasada son yılların en durgun günleri yaşanıyor. 100 bin liranın altındaki araçların hurdaya döndüğü, 2020 başında 5-10 bin TL olan hurda araçların bile 40 bin liraya çıktığı belirtiliyor.

Geçen yıl aralık ayına kadar neredeyse her hafta zamlanan, sıfır araç fiyatlarını bile sollayan ikinci el araç piyasasında ciddi bir durgunluk yaşanıyor.

2020-2021 Aralık dönemindeki bir yılda yüzde 80-120 aralığında artan ikinci el araç fiyatları, kur korumalı mevduatın etkisiyle aralık ayından bu yana yüzde 8-15 aralığında düştü. Ancak yine de makul, kullanılabilir şeklinde nitelenen ikinci el araçların 100 bin liranın üzerinde olduğu belirtiliyor.

Kurdaki geri çekilmenin ne kadar süreceği, fiyatların nasıl seyredeceği öngörülemediği için ikinci el piyasasında ‘yaprak bile kıpırdamadığı’ yorumları yapılıyor.

Sıfır araç tarafında ise, artan fiyatların etkisiyle araçların satılamaması endişe var.

Sözcü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.