DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Köydü mahalle yapıldı: Ne içme ne de atık su şebekesi var

Köydü mahalle yapıldı: Ne içme ne de atık su şebekesi var
17.09.2018
862
A+
A-

Batman’ın Beşiri ilçe merkezine sadece bir kilometre uzaklıktaki Cumhuriyet mahallesi sakinleri, alt yapı sistemi olmaması nedeniyle ihtiyaçlarını iki hortum ile karşılayabiliyor. Her evin önündeki iki hortumdan biriyle kuyulardan su taşınırken, diğeriyle de atık sular dere ya da bahçelere dökülüyor.

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı köy iken, mahalle statüsü verilen 600 nüfuslu Cumhuriyet mahallesi sakinleri hem içme suyu hem de kanalizasyon sistemi gibi alt yapı hizmetlerinden yoksun. İlçe merkezine yaklaşık bir kilometre uzaklıkta olan mahallenin sakinleri, içme suyu ihtiyaçlarını yıllardır kendi imkanlarıyla kazdıkları kuyulardan karşılıyor. Mahallede kanalizasyon sistemi ise yok.

Bu nedenle her evin önündeki iki hortum dikkat çekiyor. Hortumlardan biri içme suyu ihtiyacını karşılamak için, diğeri ise atık suların mahallenin yanı başındaki dereye veya bahçelere tahliyesi için kullanılıyor. Özellikle yaz sıcaklarında oluşan kokudan dolayı dışarıda durmak neredeyse imkansız.

Alt yapı hizmetinden yoksun mahalleliler, yaptıkları tüm başvuruların yanıtsız bırakıldığını belirtti.

MA / Metin Yoksu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.