DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Peynir Fiyatları Rekor Kırdı

Peynir Fiyatları Rekor Kırdı
23.04.2022
867
A+
A-

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden peynirin fiyatı sürekli artıyor. Üreticiler fiyat artışına gerekçe olarak maliyetleri gösterse de yapılan zamların maliyetin de üzerinde olduğu görüşünde.

Market raflarındaki peynirin fiyatı yeniden yükselişe geçti. Etiketler gün aşırı değiştirilmeye başladı. Çiğ süt fiyatları ulusal süt konseyi tarafından belirleniyor. Çiğ süt fiyatları aralık ayında 4,70’e yükseltilmişti. Aradan geçen sürede üretici bir zam daha istedi ve süt fiyatları nisan ayı itibariyle 5,70’e çıkarıldı. Üreticinin süt fiyatına yeni bir artış talebi var. Ancak o artış gelmeden peynir fiyatları artışa geçti.

Peynirin hammaddesi süt. Süt fiyatları artınca Peynir’de bu durumdan etkileniyor. Ancak peynirin fiyatındaki artış süte gelen zamdan daha fazla. Ocak ayından bu yana peynirin fiyatında yüzde 50’ye yakın fiyat artışı oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.