DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da zam protestosu

Batman’da zam protestosu
24.02.2022
221
A+
A-

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, faturalara yansıyan zamların geri çekilmesi çağrısı yaptı.

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, temel gıda maddeleri ile elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara karşı Atatürk Park’ında açıklama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilli Rüştü Tiryaki ile çok sayıda kişi açıklamaya destek verdi. Platform Sözcüsü Deniz Topkan, her yeni güne yeni bir zam haberiyle uyandıklarını belirterek,”Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Asgari ücrete, maaşlarımıza ve emeklilere yapılan göstermelik artışlar daha ceplerimize girmeden eriyip, buharlaştı” dedi.

ZAMLAR

Yıl başında yapılan zamları anımsatan Topkan, “Milyonlarca insan enerji fiyatlarındaki bu devasa artış sonucunda ısınma ile beslenme arasında seçim yapmaya zorlanmaktadır. Milyonlar artan gıda fiyatları yüzünden yeterince beslenemediği gibi sert geçen kış koşullarında yeterince ısınamadığı halde nerdeyse kira giderlerine ulaşan elektrik ve doğalgaz faturaları ile baş etmeye çalışmaktadır. Artık mızrak çuvala sığmıyor, bıçak kemiğe dayandı” ifadelerini kullandı. Topkan, zamların geri çekilmesini istedi.

Mezopotamya Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.