DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bedelli Askerlik İçin Flaş Açıklama!

Bedelli Askerlik İçin Flaş Açıklama!
24.07.2018
390
A+
A-

​Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedellide temel askerlik eğitiminin kaldırılmasının doğru olmayacağını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerlikte 21 gün tartışması ile ilgili konuştu. Akar, “Temel askerlik eğitiminin kaldırılması uygun olmaz.” açıklaması yaptı.

Temel eğitim süresinin değişebileceğini söyleyen Akar, “O eğitime ihtiyacımız var ama süre değişebilir, görüşüyoruz.” ifadelerini kullandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK’larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin bedelli ve dövizli askerlikle ilgili maddeleri dün kabul edilmişti.

Buna göre bedelli askerlikten yararlanmak için 28 gün olarak öngörülen askerlik şartı 21 güne indirilirken ücret 15 bin TL, yaş sınırı 25 olarak düzenlenmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.