DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bir Kaçak Yapı Daha Yıkıldı!

Bir Kaçak Yapı Daha Yıkıldı!
12.02.2020
3.345
A+
A-

Batman Belediyesi, çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmayı önlemek için aldığı kararla kaçak yapılan yapıları bir bir yıkıyor.

Fatih Mahallesi 3335. sokak ile 3336. sokağın kesişiminde imara aykırı olarak inşa edilen yapının yıkımını gerçekleştirmek için çalışmalara başlayan belediye ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra kaçak yapının yıkımına kontrollü bir şekilde başladı.

İmara aykırı yapılan kaçak yapının yıkımı için olay yerine gelen Belediye Başkan Yardımcıları, kaçak yapı sahipleriyle görüşerek, imara aykırı kaçak yapılara müsaade etmeyeceklerini ve yıkımın gerçekleştirilmesi konusunda kararlı olduklarını belirterek yıkıma başlanması için talimat verdiler.

Yıkım esnasında Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Fen İşleri, Zabıta, İtfaiye ve Güvenlik Personeli de hazır bulundu. Olası olay ve yaralanmalara karşı Belediye Sağlık Çalışanları ile İtfaiye ekipleri yıkım alanında hazır bekletildi.

Yıkımın başlamasının ardından binanın oldukça dayanıksız olduğu, kullanılan malzemelerin kalitesiz olmasından kaynaklı olarak kısa bir sürede kullanılamaz hale getirildi. Batman Belediyesi olarak kaçak binaların yıkımını en çok da dayanıksız binalara izin vermemek için harekete geçildiğini belirten Eş Başkanlar, Kaçak olarak yapılan inşaatların denetimden geçmediği ve bu yüzden kalitesiz ve ucuz malzemeler kullanılarak insan hayatının tehlikeye atıldığını belirterek kaçak yapılarla mücadeleyi sürdüreceklerini belirttiler.

Batman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı yıkım ekibi de; 2 ekskavatör, 1 kepçe, 6 kamyon ile kaçak yapının yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.