DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Deprem Batman’da da Hissedildi

Deprem Batman’da da Hissedildi
03.12.2020
767
A+
A-

Siirt’in Kurtalan ilçesinde saat 08.45’te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Batman ve Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Deprem esnasında vatandaşlar büyük panik yaşarken bilanço hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Depremin çevre iller Batman, Diyarbakır, Mardin ve Bitlis’te de şiddetli hissedildiği öğrenildi.

AFAD’ın sitesinde yer alan bilgiye göre, Siirt’in Kurtalan ilçesinde saat 8.45’te, 5 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi.

20 km derinlikte meydan a gelen depremin merkez üssü Kurtalan’ın Kayabağlar köyü.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.1 büyüklüğünde açıklarken, depremin derinliğini de 2.2 kilometre olarak ölçüldü

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu depremle ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Siirt ve Kurtalan ilçe merkezinde hasar yok. Ekiplerin kırsalda araştırması sürüyor.” ifadelerini kullandı.

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan depremle ilgili rahatlatan bir açıklama geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada “Siirt’in Kurtalan ilçesinde saat 08.45’te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kurtalan ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.