DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

DEVA, Tüm Muhtarları Aynı Gün Ziyaret Etti

DEVA, Tüm Muhtarları Aynı Gün Ziyaret Etti
19.11.2020
320
A+
A-

DEVA Partisi Batman İl ve İlçe teşkilatı, Batman Merkez’e bağlı tüm muhtarlıklara ve muhtar derneklerine aynı gün ziyaret gerçekleştirdi.

DEVA Partisi Batman İl ve İlçe Teşkilatı tarafından bugün gerçekleştirilen ziyaretlerde mahalle muhtarlarının, bağlı oldukları mahallelerin ve vatandaşların sorunları dinlendi.

DEVA Partisi İl Başkanı Av. Melik Müjdeci tarafından muhtarlıklara yönelik gerçekleştirilen ziyaretlere ilişkin, “Bugün tüm teşkilatımız ile vatandaşlarımıza en yakın kurum olan muhtarlıklarımızı ziyaret ettik. Batman’da bulunan 45 mahalle muhtarı ile iletişime geçtik ve Batman Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile Batman Tüm Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ettik. Muhtarlarımızı ziyaret ederek hem kendilerinin hem de mahallelilerin sorunlarını dinledik. Muhtarlarımızın genel şikayeti, yalnız bırakılmaları ve seçim dönemi dışında kimsenin kapılarını çalmaması oldu. Biz DEVA Partisi olarak ilk ziyaretimizi bugün gerçekleştirdik, sık sık muhtarlarımızı dinlemek için kapılarını çalmaya devam edeceğiz” dedi.

Muhtarların yaşadığı sorunlara yönelik çözüm önerilerini de paylaşan Müjdeci, “Muhtarların bağlı bulunduğu mahalle ve köy nüfuslarının aynı olmasına rağmen aldıkları maaş birbiri ile aynı. Bu adaletsizliğin düzeltilmesi lazım. Bağlı bulundukları nüfusa göre maaş almaları gerekiyor. Muhtarlarımız ek olarak valilik ve belediyede, kendi mahalleleri ile ilgili bir karar alınırken; oy hakları yok. Kendi mahalleleri için bir karar alınırken, mutlaka muhtarın da oy hakkının bulunması gerekiyor. Muhtarlarımız: vatandaşlarımıza hizmet verdikleri muhtarlığın kirasını kendisi ödüyor. Halbuki, burada vatandaşa bir hizmet var. Bu kiralar için muhtarlara destek sağlanması lazım. Ek olarak, muhtarlıklar son dönemde bir PTT şubesine dönüşmüş durumda. Bütün tebligatlar doğrudan vatandaşlara iletilmesi için muhtarlara gönderiliyor. Muhtarlar için çok yoğun bir işgücü demek. Muhtarlarımızın mahallesindeki sorunlarla ilgilenmesi için vakit kaybı oluşturuyor. Eğer bu yapılacaksa da, mutlaka muhtarlara personel desteği sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

IMG 20201118 WA0019 - DEVA, Tüm Muhtarları Aynı Gün Ziyaret Etti

IMG 20201118 WA0015 - DEVA, Tüm Muhtarları Aynı Gün Ziyaret Etti

IMG 20201118 WA0001 - DEVA, Tüm Muhtarları Aynı Gün Ziyaret Etti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.