DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Emekliler Zam İstedi

Emekliler Zam İstedi
30.03.2022
254
A+
A-

Yaşanan zamlar, hayat pahalılığı karşısında emeklilerin büyük bir hayat mücadelesi verdiğini belirten Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, emeklilere bir ek zammın daha verilmesini talep etti.

Ekmen, emeklilerin genel manada büyük bir sıkıntı içinde olduklarını anlattı.

Emeklilerin aldıkları maaşla ev sahibi olmalarının artık bir hayal olduğunu vurgulayan Ekmen, bu şartlarda, hayat pahalılığı karşısında emeklilerin kendi geçimlerini yapamayacak durumda olduklarını ifade etti.

Emeklilerin ev sahibi olmalarına zemin hazırlanması gerektiğini dile getiren Ekmen, yapılacaksa da mutlaka evlerin emeklilerin aldığı ücret dikkate alınarak yapılması gerektiğini kaydetti.

“Emekliler, bırakın ev sahibi olmayı büyük bir yaşam mücadelesi veriyor”

Emeklilerin zor günler geçirdiğini söyleyen Ekmen, “Evler çok pahalanmış, hayat pahalılığı çok zor olmuş. Bu zamlara, ekonomiye karşı emekliler, bırakın ev sahibi olmayı büyük bir yaşam mücadelesi veriyor. Hayat pahalılığı son derece artmış ki çarşı-pazara gittiklerinde zavallılar ne alacaklarını bile bilemiyorlar.” dedi.

“Emeklilerin her türlü ihtiyacı giderilmelidir”

Batman’da 908 konutun daha yapılacağını, bu konutlara şimdiye kadar 7 bine yakın kişinin müracaat ettiğini aktaran Ekmen, şöyle devam etti:

“Bu da Batman’da ne kadar konut ihtiyacının olduğunu gösteriyor. Herkesi ev sahibi yapmak, hayat şartlarını düzeltmek, geçim sıkıntılarına çözüm bulmak sosyal devlet olmanın da bir gereğidir. Bu nedenle hem aldıkları aylıklar hem hayat şartlarının düzeltilmesi hem de son dönemlerini iyi şartlarda sürdürmeleri için mutlaka emeklilere el atılmalı, ihtiyaçları giderilmelidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.