DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Görüntüler Gercüş’ten

Görüntüler Gercüş’ten
30.07.2018
531
A+
A-

Batman’ın Gercüş ilçesinde hayvanlarını sıcak havanın etkisinden korumak isteyen vatandaşlar, onları kendi yöntemleriyle serinletmeye çalışıyor.

Hava sıcaklığını 40 dereceye yaklaştığı Gercüş ilçesinde vatandaşlar hayvanlarını sıcak havanın olumsuz etkisinden korumak için değişik yöntemlere başvuruyor. Hayvancılıkla uğraşan Cemal Şimşek keçi ve koyunlarını Kırkat göletine getirerek teker teker yıkarken, ilçe merkezindeki vatandaşlar da hortumla hayvanlarını serinletmeye çalışıyor.

“Köpeğimiz sudan korkardı”

gercüş 1 - Görüntüler Gercüş'ten

Köpeğinin daha önce sudan korktuğunu ve bunaltıcı sıcağın etkisiyle tepki vermediğini vurgulayan Savaş İlhan, “O kadar bunaltıcı bir sıcaklık var ki köpek bile sıcaklığın altında bunalmış durumda. Vatandaşların bu tür ortamlarda hayvanlara çok iyi davranmalarını bekliyorum çünkü sonuç itibariyle onlar da bir can taşıyor. Bu durumda hayvanlarımıza çok dikkat etmeliyiz” dedi.

gercüş2 - Görüntüler Gercüş'ten

Hayvancılıkla Uğraşan Cemal Şimşek de haftada bir hayvanlarını serinletmek için gölete getirdiğini ifade ederek, “Hayvanlar sıcak havalarda gelişmiyor. Gelişmediklerinden dolayı haftada bir getirip yıkıyoruz. Hayvanlarımızı yıkadıktan sonra da otlanıyorlar. Gelişmeleri için sürekli getirip yıkıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.